2013. január 3. csütörtök

1 "Az efezusi gyülekezet angyalának írd meg: ezt mondja az, aki jobb kezében tartja a hét csillagot, aki a hét arany gyertyatartó között jár: 2 Tudok cselekedeteidről, fáradozásodról és állhatatosságodról, és arról, hogy nem viselheted el a gonoszokat, és próbára tetted azokat, akik apostoloknak mondják magukat, pedig nem azok, és hazugnak találtad őket. 3 Tudom, hogy van benned állhatatosság, terhet viseltél az én nevemért, és nem fáradtál meg, 4 de az a panaszom ellened, hogy nincs meg már benned az első szeretet. 5 Emlékezzél tehát vissza, honnan estél ki, térj meg, és tedd az előbbiekhez hasonló cselekedeteidet, különben elmegyek hozzád, és kimozdítom gyertyatartódat a helyéből, ha meg nem térsz. 6 Az viszont megvan benned, hogy gyűlölöd a nikolaiták cselekedeteit, amelyeket én is gyűlölök. 7 Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek! Aki győz, annak enni adok az élet fájáról, amely az Isten paradicsomában van."

Jel 2,1-7.

AZ ELSŐ SZERETET

Adjanak most hálát az Úrnak szeretetéért. (Zsolt 107,15)

Általában hetente egyszer a férjemmel kettesben elmegyünk valahová. Bár már több mint 30 éve vagyunk házasok, még mindig úgy érezzük, hogy egy hangulatos vacsora vagy egy vízparti séta biztosítja azt az időt, amiben megújul az egymással való kapcsolatunk.
Valami hasonló igaz az Istennel való közösségemre is. Ha nem töltök rendszeresen időt Isten előtt, a kapcsolatunk meghidegülhet. Ez történt az efezusi gyülekezet tagjaival is. A Jel 2,4-5-ben Jézus azt mondja nekik: "Az a panaszom ellened, hogy nincs meg már benned az első szeretet. Emlékezzél tehát vissza, honnan estél ki, térj meg, és tedd az előbbiekhez hasonló cselekedeteidet." Amikor a férjemmel elég időt töltünk együtt, úgy tapasztaljuk, hogy ez segít újra fellobbantani egymás iránti szeretetünket.
Visszaemlékszem, amikor az Isten megismerésére eljutottam. Az első időkben olyan örömtelien túláradt bennem a szeretet. Telve voltam az Isten és a körülöttem lévő emberek iránti szeretettel, és tudtam, hogy szeretete által képes leszek elviselni, bármi is ér majd. Isten ismételten figyelmeztet, hogy térjünk vissza az első szeretethez, az ő kiapadhatatlan szeretetéhez.

Imádság: : Urunk, segíts minden napunk egy részét csak veled tölteni, és segíts megosztani szeretetedet a körülöttünk élő emberekkel. Ámen.

Mi lobbantja újra lángra Isten iránti szeretetemet?
Alice Benavides (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK MEGROMLOTT A HÁZASSÁGUK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek