2013. január 12. szombat

1 Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom. 2 És ha prófétálni is tudok, ha minden titkot ismerek is, és minden bölcsességnek birtokában vagyok, és ha teljes hitem van is, úgyhogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincs bennem: semmi vagyok. 3 És ha szétosztom az egész vagyonomat, és testem tűzhalálra szánom, szeretet pedig nincs bennem: semmi hasznom abból. 4 A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. 5 Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. 6 Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. 7 Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr.

1Kor 13,1-7.

A LEGNAGYOBB

Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet. (1Kor 13,13)

Esküvőm napján a lelkészünk az 1Kor 13 felolvasásával kezdte a ceremóniát, amellyel igen meglepett. Talán az alkalom különlegessége volt az oka, hogy számomra új megvilágításba került ez a szöveg. Korábban túlságosan szentimentálisnak tűnt ez a szakasz, s a szeretet szónál a romantikára asszociáltam. Rájöttem, hogy a korinthusi levélben semmi sem indokolja ezt az értelmezést. A Biblia Isten önmagát odaadó szeretetéről beszél.
Teológusként alaposan tanulmányoztam a hitet, különösen a megváltásban és a keresztyén életben betöltött szerepét. Mindig úgy gondoltam, hogy a hit az elsődleges erő, amely a világban munkálkodik. Azon a napon azonban meghallottam, hogy a három örök érték közül a legnagyobb a szeretet. Milyen csodálatos így kezdeni egy házasságot! Isten kereső szeretete nélkül sohasem jutottam volna hitre. Jövendőbeli hitvesem szeretete nélkül sohasem álmodhattam volna arról, hogy életre szóló szövetséget kössek. S végül, leányunk iránti szeretetem az elmúlt 25 évben olyan viselkedésre ösztönzött, melyet korábban el sem tudtam volna képzelni.
Hiszem, hogy a keresztyén élet kulcsa a szeretet, mert úgy rajzolódik ki rajtunk leginkább Isten képmása, ha szeretünk.

Imádság: : Kegyelmes Istenünk, segíts minket, hogy sohase felejtkezzünk el szereteted erejéről. Ámen.

Hol és mikor lepett meg leginkább Isten szeretete?
Earl T. Dickerson (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EZEN A HÉTEN HÁZASULÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek