2013. január 30. szerda

1 Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a földet. 2 A föld még kietlen és puszta volt, a mélység fölött sötétség volt, de Isten Lelke lebegett a vizek fölött. 3 Akkor ezt mondta Isten: Legyen világosság! És lett világosság. 4 Látta Isten, hogy a világosság jó, elválasztotta tehát Isten a világosságot a sötétségtől. 5 És elnevezte Isten a világosságot nappalnak, a sötétséget pedig éjszakának nevezte. Így lett este, és lett reggel: első nap.

1Móz 1,1-5.

KEZDETBEN...

Az Úr Jézus kegyelme legyen mindnyájatokkal! Ámen. (Jel 22,21)

Elégedetten sóhajtottam, amikor becsuktam a Bibliát. Három évbe telt, de elolvastam minden szót, lassan haladva, igyekeztem, hogy meg is értsem, amit olvasok. Milyen gazdag tapasztalat! Az igaz forráshoz térve nagyon sokat erősödtem hitemben, és sokat tanultam a bibliai emberek tapasztalatából.
Olvasás közben mély benyomást tett rám, hogy milyen nagy áldás Isten szeretett gyermekeinek lenni. Ez nem olyan valami, amit megérdemlünk. Ellenkezőleg, a szerető és kegyelmes Isten ajándéka, aki törődik velünk, akkor is, ha bűnt követünk el. Az Ó- és Újszövetségben is olvasunk arról, hogy emberek visszautasítják Istent; de Isten szeretete nem törik meg irántuk sem.
Miután befejeztem a Bibliát, azon gondolkodtam, hogy mi legyen a következő lelki olvasmányom. Természetesen van számos nagyszerű könyv, ami segít a hitbeli növekedésben és Isten egyre jobb megismerésében. Azonban életem e pontján a válasz egyszerű volt: Kinyitottam Mózes első könyvénél és olvasni kezdtem: Kezdetben...

Imádság: : Istenünk, segíts, hogy rólad tanulhassunk a Biblia bölcsességén keresztül. Add, hogy ne csak megértsük, de magunkévá is tegyük igazságodat. Ámen.

Ahogy nő a Biblia iránti szeretetünk, egyre inkább magunkévá tesszük annak igazságát.
Mary Van Keuren (New York, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK NINCS BIBLIÁJUK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek