2013. február 2. szombat

45 Miközben pedig az egész nép hallgatta Jézust, így szólt a tanítványaihoz: 46 "Óvakodjatok az írástudóktól, akik szeretnek díszes köntösben járni, és szívesen veszik a köszöntéseket a tereken; szeretik a főhelyeket a zsinagógákban és az asztalfőn ülni a lakomákon; 47 akik felemésztik az özvegyek házát, és színlelésből hosszan imádkoznak. Ezekre vár a legsúlyosabb ítélet."
1 Amikor feltekintett, látta, hogyan dobják a gazdagok áldozati ajándékaikat a perselybe. 2 Észrevett ott egy szegény özvegyasszonyt is, aki két fillért dobott abba, 3 és így szólt: "Bizony, mondom néktek, hogy ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe. 4 Azok ugyanis mind a feleslegükből dobtak az áldozati ajándékokhoz, ő azonban szegénységéből mindazt beledobta, amije volt, az egész vagyonát."

Lk 20,45-21,4.

SZÍVBŐL

Ez a szegény özvegyasszony mindenkinél többet dobott a perselybe. (Lk 21,3)

Miután befejeztem aktív dolgozói pályámat, elgondolkodtam, hogyan tudnék valami extra bevételhez jutni. Tudtam, hogy Isten olyan úton fog vezetni, ahol felhasználhatom tőle nyert képességeimet, így továbbra is rendszeresen olvastam a Bibliát és az áhítatos könyveket.
Minden nap, miután befejeztem a házimunkát, on-line cikkek írásába fogtam. Pozitív visszajelzéseket kaptam a cikkeimre, így tovább folytattam az írást Istentől nyerve az inspirációt.
Az írásaimért kapott kicsiny pénzösszegek tizedét a vasárnapi istentiszteleteken mindig a perselybe tettem. Észrevettem, hogy sokan a gyülekezetből sokkal többet adtak, mint én. Feltettem magamnak a kérdést, hogy valóban elegendő-e az, amennyit adok, és egy kis bűntudatot éreztem, hogy nem tudok többet adni.
Ekkor megerősítést nyertem Istentől, mikor elém hozta az özvegyasszony két fillérének történetét a Lk 21-ből. Azok ugyanis mind a feleslegükből dobtak az áldozati ajándékokhoz, ő azonban szegénységéből mindazt beledobta, amije volt.
Rá kellet jönnöm, hogy különböző körülmények között élünk. A tizedem mértéke nem igazán lényeges, hanem sokkal inkább az, hogy mindig adni akarok abból, amit Istentől kaptam.

Imádság: : Istenünk, köszönjük, hogy örömmel adakozhatunk a te dicsősségedre. Ámen.

Azért adunk Istennek, mert mindent tőle kaptunk.
Arundhathi Enamela (Andhra Pradesh, India)

IMÁDKOZZUNK A CSENDES PERCEK ÍRÓIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek