2013. február 22. péntek

13 Mert én, az ÚR, a te Istened, erősen fogom jobb kezedet, és ezt mondom neked: Ne félj, én megsegítlek!
14 Ne félj, férgecske Jákób, maroknyi Izráel! Én megsegítlek - így szól az ÚR, a te megváltód, Izráel Szentje -.
15 Új és éles fogú cséplőszánná teszlek. Hegyeket csépelsz és törsz össze, halmokat zúzol pozdorjává.
16 Feldobod őket, és a szél elhordja, a szélvihar szétszórja őket. Te pedig ujjongani fogsz az ÚRban, dicsekedni fogsz Izráel Szentjével.

Ézs 41,13-16.

ISTEN VELÜNK VAN

Szeresd felebarátodat, mint magadat! (Mt 22,39)

Életem nehéz volt. Férjem állandóan azt sugallta, hogy értéktelen vagyok. Azt mondta, nem járhatok templomba, mert nem vagyok méltó Jézus szeretetére. Elhittem, amit mondott, és abbahagytam a gyülekezetbe járást.
Egy kedves hölgy kezdett látogatni. Beszélgetésünk közben javasolta, hogy beszéljek a lelkésszel a helyzetemről. Kedves módján megkérdezte: "Neri, mi volt az első vers a Bibliából, amit megtanultál kívülről?"
Azt válaszoltam: "Szeresd felebarátodat, mint magadat." Világossá vált számomra, hogy nem szeretem magam. Tudtam, hogy változtatnom kell saját és gyermekeim életén.
Később elolvastam a mai szakaszt, és összeszedtem a bátorságom, hogy véget vessek az engem teljesen tönkretevő házasságomnak. Gyermekeimmel másik városba költöztünk. Új élet levegőjét kezdtem magamba szívni.
Egyik fiam teológiát tanul, a másik a zenei szolgáló csoport tagja a gyülekezetünkben. Elvégeztem a laikus igehirdető képzést, és sok alkalom volt, hogy gyakorlatban alkalmazzam, amit megtanultam. Hálát adok Istennek, hogy megváltoztatta az életemet, és magaménak tudhatom Isten áldását.

Imádság: : Drága Istenünk, köszönjük átformáló szeretetedet, ami a gyengeség kétségbeeséséből kiemel, és erőt ad, hogy a nehézséget legyőzzük. Ámen.

Isten szabadságot kínál fel mindabból, ami elnyom és korlátoz bennünket.
Neri R. Gattinoni (Chubut, Argentína)

IMÁDKOZZUNK A CSALÁDON BELÜLI ERŐSZAKOT SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek