2013. február 24. vasárnap

Jézus mondja: 5 "Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. 6 Ha valaki nem marad énbennem, kivetik, mint a lemetszett vesszőt, és megszárad, összegyűjtik valamennyit, tűzre vetik és elégetik. 7 Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. 8 Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek."
9 "Ahogyan engem szeretett az Atya, úgy szeretlek én is titeket: maradjatok meg az én szeretetemben. 10 Ha parancsolataimat megtartjátok, megmaradtok a szeretetemben, ahogyan én mindig megtartottam az én Atyám parancsolatait, és megmaradok az ő szeretetében. 11 Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek, és örömötök teljessé legyen." 12 "Az az én parancsolatom, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket. 13 Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért. 14 Ti barátaim vagytok, ha azt teszitek, amit én parancsolok nektek."

Jn 15,5-14.

NAGYBÖJT 2. VASÁRNAPJA

Jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod! (Mt 6,10)

Amikor az előttem lévő gyermek gyönyörű, ártatlan szemeibe belenéztem, rájöttem, hogy része vagyok annak a világnak, amit most kezd felfedezni. Rajtam múlik, milyennek mutatom be neki a világunkat, amibe beleszületett. Megfogadtam, hogy a mennyország fényeit akarom megadni neki, mert ezt kívánom számára. Ha rám néz, szeretném, ha örömöt, békét és szeretetet érezne. És nem csak neki kívánom ezt.
Sokféle módon a mennyország pillanataival ajándékozhatom meg a körülöttem lévőket.
Amikor Jézus parancsát betöltjük (Jn 15,12), akkor a poklokat átélő emberekhez közel hozhatjuk a mennyet. Azáltal, hogy embereknek segítek a szükségeiket betölteni, és teszem ezt szeretettel és kedvességgel, már itt a földön a mennyek országát építhetem.

Imádság: : Drága Urunk, segíts az emberek számára a mennyek országát elhozni, azáltal, hogy mindnyájunkra érvényes szeretetedet felmutatjuk nekik. "Atyánk, szenteltessék meg a te neved. Jöjjön el a te országod. A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg a mi bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vígy minket a kísértésbe." Ámen. (Lk 11,2-4)

Isten milyen világot akar gyermekeink számára?
Einar Ingvi Magnusson (Hofudborgarsvaedid, Izland)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK GYERMEKEKKEL FOGLALKOZNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek