2013. február 25. hétfő

21 Most pedig a törvény nélkül jelent meg Isten igazsága, amelyről bizonyságot is tesznek a törvény és a próféták. 22 Isten pedig ezt az igazságát most nyilvánvalóvá tette a Krisztusban való hit által minden hívőnek. Mert nincs különbség: 23 mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. 24 Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által. 25 Mert az Isten őt rendelte engesztelő áldozatul azoknak, akik az ő vérében hisznek, hogy igazságát megmutassa. Isten ugyanis az előbb elkövetett bűnöket elnézte 26 türelme idején, hogy e mostani időben mutassa meg igazságát: mert ahogyan ő igaz, igazzá teszi azt is, aki Jézusban hisz.

Róm 3,21-26.

HÍJÁVAL TALÁLTATNI

Mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. (Róm 3,23)

A nagyböjti időszak az összes egyházi időszaknál jobban szembesít a bűnösségünkkel. Habár vannak, akiknek nehézséget okoz saját magukat bűnösnek tekinteni, Pál nyíltan megmondja: Mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Senkit nem kímélt meg a bűn érintése, mert Istennel mindannyiunk akarata szembefordult.
A bűnnek olyan ereje van felettünk, hogy képtelenek vagyunk saját magunk kitörni a hatalmából, fogadkozásaink, vagy elhatározásaink által. A bűn előttünk jár, hatalmas és elkerülhetetlen. Nem tudunk elfutni, elbújni előle, vagy megtagadni. Ha másokhoz hasonlítjuk magunkat, lehet, hogy erkölcsösnek tűnünk, de nem vagyunk se jobbak, se rosszabbak a szomszédainknál. Ennek ellenére egy másfajta összehasonlítás nagyobb és jelentősebb.
Nagyböjt idején nem a többi emberhez, hanem Jézushoz hasonlítjuk magunkat, és arra nézünk, hogy Istennek mi a terve velünk. Mindannyiszor vétkezünk, ahányszor nem tudunk szeretni, ahogy Jézus tanított bennünket. A böjti időszak segít, hogy bűnösökként lássuk magunkat, a húsvét pedig a jó hírt hozza el, hogy Krisztus megszabadít ebből a vétkes állapotunkból.

Imádság: : Istenünk, köszönjük, hogy szeretsz annyira, hogy meg akarsz váltani a bűnös állapotunkból. Ámen.

Krisztus segít azzá válnunk, akivé Isten elhív bennünket.
Joe E. Pennel (Tennessee,USA)

IMÁDKOZZUNK A NAGYBÖJTI LELKIGYAKORLATOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek