2012. november 20. kedd

27 Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket. 28 Isten megáldotta őket és ezt mondta nekik Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be és hódítsátok meg a földet. Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a földön mozgó minden élőlényen! 29 Azután ezt mondta Isten: Nektek adok az egész föld színén minden maghozó növényt, és minden fát, amelynek maghozó gyümölcse van: mindez legyen a ti eledeletek. 30 Minden földi állatnak, az ég minden madarának és minden földi csúszómászónak pedig, amelyben élet van, eledelül adok minden zöld növényt. És úgy történt. 31 És látta Isten, hogy minden, amit alkotott, igen jó. Így lett este, és lett reggel: hatodik nap.

1Móz 1,27-31.

ISTEN BENNÜNK

Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket. (1Móz 1,27)

Egészséges énkép nélkül nőttem fel. Ezért úgy próbáltam bebizonyítani magamnak, hogy érek valamit, hogy mindenben versenyeztem. Mindeközben úgy gondoltam, hogy a legtöbb embernek több talentuma és ajándéka van, mint nekem. Amikor egy nagy krízis jött az életemben, úgy éreztem, tovább már nem tudom elviselni ezeket a gondolatokat. Ezen a ponton az öngyilkosság járt a fejemben. Aztán a Szentlélek ereje által gyógyulást találtam szívemben. Úgy éreztem, újjászülettem.
Sokszor elolvastam a fenti igét, anélkül, hogy tudatosodott volna bennem annak jelentése. De ahogy másokkal együtt tanulmányoztam, befogadtam, amit Isten általa üzenni akart, és rájöttem, hogy értékemet nem az adja, amit teszek, hanem az, ahogyan Isten megteremtett.
Semmi, amit mondok, teszek, vagy elérek, nem összehasonlítható azzal a tudással, hogy Isten képmására teremttettem. Az élet a maga emelkedőivel és mélységeivel megpróbálja kitépni ezt a bizonyosságot belőlünk. De minden alkalommal, a fenti igével emlékezhetünk arra, hogy milyen értékesek vagyunk, és hogy Isten mennyire szeret bennünket.

Imádság: : Drága Teremtőnk, hálát adunk neked, hogy a te hasonlatosságodra teremtettél bennünket. Ámen.

Mivel Isten képmását hordozzuk, mérhetetlenül értékesek vagyunk.
Tim Wymbs (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚGY ÉRZIK, "NEM ELÉG JÓK"!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek