2012. november 25. vasárnap

11 Ő "adott" némelyeket apostolokul, másokat prófétákul, ismét másokat evangélistákul, vagy pásztorokul és tanítókul, 12 hogy felkészítse a szenteket a szolgálat végzésére, a Krisztus testének építésére, 13 míg eljutunk mindnyájan a hitnek és az Isten Fia megismerésének egységére, a felnőttkorra, a Krisztus teljességét elérő nagykorúságra, 14 hogy többé ne legyünk kiskorúak, akik mindenféle tanítás szelében ide-oda hányódnak és sodródnak az emberek csalásától, tévútra csábító ravaszságától; 15 hanem az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel szeretetben mindenestől őhozzá, aki a fej, a Krisztus. 16 Az egész test pedig az ő hatására egybeilleszkedve és összefogva, a különféle kapcsolatok segítségével, és minden egyes rész saját adottságának megfelelően működve gondoskodik önmaga növekedéséről, hogy épüljön szeretetben.

Ef 4,11-16.

IGAZAT SZÓLNI SZERETETTEL

Testvéreim, jussatok egyetértésre, éljetek békességben, akkor a szeretet és a békesség Istene veletek lesz. (2Kor 13,11)

Pál a fenti szavait azt követően mondja, miután kifejezi aggályát, hogy közelgő látogatásakor ugyanazokat a problémákat látja majd, amelyekről az első levelében említést tett. A korinthusi hívők engedték, hogy bizonyos tanítások megosszák őket, melynek eredményeként egyes csoportok szentebbnek és érdemesebbnek gondolták magukat másoknál.
Ez az egyik kollégámat juttatja eszembe, aki egy másik egyházhoz tartozik. Kedvelem, és jól tudunk együtt dolgozni. De amikor a hitünkről beszélgetünk, mindig azzal az érzéssel válok el tőle, hogy az én hitem és egyházam az ő szemében másodosztályú keresztyénséget képvisel. Folyton utalásokat tesz arra, hogy az istentisztelet és általában a lelkiséggel kapcsolatos gyakorlat nem elég jó nálunk. Minden beszélgetést azzal zár, hogy meghív a gyülekezetébe.
Pál apostol szavain keresztül Isten arra hív, hogy felfedezzem, hogyan beszéljek őszintén a kollégámmal, de olyan módon, amit ő is el tud fogadni, és ezáltal hidakat építsünk a neheztelés hordozása helyett. Az ige tanít minket egymással békében élni, hogy Jézus Krisztus kegyelme és Isten szeretete legyen velünk, és látható általunk.

Imádság: : Urunk, add nekünk szeretetedet, amely segít megoldani az egymástól és tőled elválasztó ügyeket. Ámen.

"Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek." (Mt 5,9)
David William McKay (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A MÁS FELEKEZETEKHEZ TARTOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek