2012. november 27. kedd

7 Ellenben azt, ami nekem nyereség volt, kárnak ítéltem a Krisztusért. 8 Sőt most is kárnak ítélek mindent Krisztus Jézus, az én Uram ismeretének páratlan nagyságáért. Őérte kárba veszni hagytam, és szemétnek ítélek mindent, hogy Krisztust megnyerjem. 9 Hogy kitűnjék rólam őáltala: nincsen saját igazságom a törvény alapján, hanem a Krisztusba vetett hit által van igazságom Istentől a hit alapján, 10 hogy megismerjem őt és feltámadása erejét, valamint a szenvedéseiben való részesedést, hasonlóvá lévén az ő halálához, 11 hogy valamiképpen eljussak a halottak közül való feltámadásra.

Fil 3,7-11.

TÖBB MINT TANÍTÓ

Amikor Jézus kiszállt, és meglátta a nagy sokaságot, megszánta őket, mert olyanok voltak, mint a pásztor nélkül való juhok, és kezdte őket sok mindenre tanítani. (Mk 6,34)

A rajongók nagyon extrém dolgokat is megtesznek azért, hogy lássák kedvencüket. Ha egy kedvelt sztár koncertezik Manilában, a legtávolabbi megyék lakói is igyekeznek odajutni. Amikor a kedvenc keresztyén együttesem először jött el a Fülöp-szigetekre, én is spóroltam pénzt a jegyre, foglaltam helyet a legjobb barátomnak és magamnak. Főnököm jóváhagyásával előbb eljöttem a munkából, hogy ott lehessek a koncerten.
Ez az élmény az ötezer emberre emlékeztetett. Képzeljünk csak el több ezer embert, akik különböző helyekről odagyalogolnak, hogy lássák és hallják a híres tanítót élőben. Sok mai hírességtől eltérően Jézus soha nem volt beképzelt. Talán ugyanúgy is nézett ki, mint bármely hétköznapi ember abban az időben. Kíváncsi vagyok, mi volt az Jézusban, ami a tömegeket a követésére késztette.
Jézus mondta: Én vagyok a világ világossága (Jn 8,12). Bölcsessége és együttérzése vonzotta az embereket, bármerre ment. Jobban meg akarták ismerni, és átélni kegyelmi tetteit. Kövessük mi is Jézust! Ő több mint egy próféta vagy tanító. Ő Urunk és Megváltónk, aki feláldozta magát értünk.

Imádság: : Urunk, Istenünk, szeretnénk téged jobban megismerni, segíts nekünk. Frissíts fel szereteteddel és kegyelmeddel, hogy mindig téged áldjunk. Ámen.

Kit vagy mit keresel leginkább az életben?
Rhema Joy Penaflor (Bulacan, Fülöp-szigetek)

IMÁDKOZZUNK, HOGY A HÍRES EMBEREK JÓ PÉLDÁT MUTASSANAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek