2012. november 30. péntek

Jézus mondja: 13 "Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek. 14 Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. 15 A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. 16 Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat."

Mt 5,13-16.

VILÁGÍTÁS ELLENŐRZÉS

Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. (Mt 5,16)

Öt éve egy olyan liftet használok, amelynek a 3. emeletet kijelző lámpája kiégett. Amikor megnyomom a gombot, várom, hogy kigyulladjon a lámpa. De az sötét marad. Ezért megnyomom még egyszer, hátha nem volt erőteljes a nyomás. Továbbra sem világít. A másik oldalon lévő kijelzőn látom, hogy a 3. emeletnél világít. Ezek szerint a lift meg fog állni, ahol szeretném, ha nem is világít a gomb. Megnyugszom, bízva abban, hogy oda tartok, amerre akarok, mivel a kijelző is mutatja.
A lift működő vagy éppen nem működő lámpái hitbeli utam két fontos aspektusára emlékeztetnek. Először is, ha bizalommal akarok haladni előre kívánt célom felé, az ösvényemen az Úr fénye kell, hogy világítson és vezessen minden helyzetben. Ha eltérek a fénytől, botladozom, és elvétem az ösvényt. Másodszor vigyáznom kell, hogy a fényem ragyogjon minden nap. Ha azt vallom, hogy keresztyén vagyok, de Krisztus fénye nem ragyog belőlem, hogyan tudok másokat Krisztushoz vonzani?
A lift lámpája személyes "izzó ellenőrzésre" emlékeztet: vajon az Úr fényében vagyok, és kivetítem ezt a fényt a világba?

Imádság: : Drága Urunk, az adventi időszakban segíts nekünk a te fényedet visszatükrözni a világba, reményt kínálva a sérülteknek és a szükségben lévőknek. Ámen.

Hogyan viszem Isten fényét a világba?
Jacquelynn Leggett (Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK OTT ÉLNEK, AHOL KRISZTUS FÉNYÉT ELNYOMJÁK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek