2012. május 2. szerda

25 Szemed előre tekintsen, és egyenesen magad elé nézz!
26 Ügyelj, hogy merre tart a lábad, akkor minden utad biztos lesz.
27 Ne térj le se jobbra, se balra, tartsd távol lábadat a rossztól!

Péld 4,25-27.

KÓBORLÓ UTAK

Add nekem a szívedet, fiam, és tartsd szemed előtt utaimat! (Péld 23,26)

Az eltévedt gyerek egyedül álldogált az utcán, közvetlenül a házam előtt. Mindjárt rosszat sejtettem, mivel egyik közeli szomszédomnak sem volt már ilyen kicsi gyermeke. Nem félt, ahogy közeledtem feléje, és szívesen megfogta a kezemet. Beszélgetve mentünk lefelé az utcán egy ház felé néhány tömbnyire tőlünk, ahol tudtam, hogy egy kisgyerekes család él.
Megmondta, hogy Heath-nak hívják, majd így szólt: "Szeretem a hangyákat." Nyilvánvalóan a hangyák iránti érdeklődése csábította ki a saját udvaruk biztonságából. Követte a piciny rovarokat, mígnem olyan helyre ért, melyet már nem ismert.
Egy kicsit mindannyian olyanok vagyunk, mint ez a gyermek. Lehet, hogy nem szándékosan választjuk a rossz utat, de az élet vonzereje és dolgai megzavarnak, és utunk eltér az Istennel való szoros közösségtől. Gyakran kellemetlen, sőt veszélyes körülmények közé kerülünk, melyeket pedig szerettünk volna elkerülni.
Isten azt akarja, hogy térjünk vissza az ilyen tévutakról. Ahogyan Heath édesanyja megörült, amikor meglátott minket a háza felé közeledni, Isten is nagy örömmel küldi szeretetét és megbocsátását felénk, amikor látja, hogy hazafelé tartunk.

Imádság: : Drága Urunk, bocsásd meg, hogy nem a veled való kapcsolatnak adjuk az elsőbbséget az életünkben. Vonj vissza magadhoz, amikor eltávozunk tőled. Ámen.

Amikor Istentől eltávolodunk, ő szeretettel vár vissza.
Muriel DeLong (New-Brunswick, Kanada)

IMÁDKOZZUNK AZ OTTHONRÓL ELSZÖKÖTT GYERMEKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek