2012. május 4. péntek

7 Egy samáriai asszony jött vizet meríteni. Jézus így szólt hozzá: "Adj innom!" 8 Tanítványai ugyanis elmentek a városba, hogy ennivalót vegyenek. 9 A samáriai asszony ezt mondta: "Hogyan? Te zsidó létedre tőlem kérsz inni, mikor én samáriai vagyok?" Mert a zsidók nem érintkeztek a samáriaiakkal. 10 Jézus így válaszolt: "Ha ismernéd az Isten ajándékát, és hogy ki az, aki így szól hozzád: Adj innom! te kértél volna tőle, és ő adott volna neked élő vizet." 11 Az asszony így szólt hozzá: "Uram, merítő edényed sincs, a kút is mély: honnan vennéd az élő vizet? 12 Talán nagyobb vagy te atyánknál, Jákóbnál, aki ezt a kutat adta nekünk, és aki maga is ebből ivott, sőt fiai és jószágai is?" 13 Jézus így válaszolt neki: "Aki ebből a vízből iszik, ismét megszomjazik, 14 de aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne." 15 Az asszony erre ezt mondta: "Uram, add nekem azt a vizet, hogy ne szomjazzam meg, és ne kelljen idejárnom meríteni." 16 Jézus így szólt hozzá: "Menj el, hívd a férjedet, és jöjj vissza!"

1Jn 4,7-16.

SZERELMETES LEVELEK

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (Jn 3,16)

Férjem kilenc évvel ezelőtt halt meg. A múltkoriban rábukkantam a 60 évvel ezelőtti jegyességi időszakban írt leveleire. Amikor megláttam az ismerős, nehezen olvasható kézírást, elmosolyodtam, mert eszembe jutott az izgalom, melyet levele érkezésekor éreztem. Olvasva a régi leveleket, újra eltöltött az öröm, hogy szeretett engem. Házasságunk hosszú évei alatt sokféleképpen megmutatta szeretetét. Köszönetet mondtam Istennek azért, hogy megáldott egy jó ember szeretetével.
A Biblia Isten szerelmes leveleit is tartalmazza, - természetesen nem valami romantikus szerelemét, hanem egy mély, erős és tartós szeretetről szólókat. A Szentírásban sokhelyütt olvasunk Isten szeretetéről és könyörületéről, mindenekelőtt a zsidó nép iránt, ahogyan megelégítette fizikai és lelki szükségleteiket. Isten legmélyebb szeretete hozzánk Jézus Krisztusban érkezik el. Jézus életében, tanításaiban, halálában és feltámadásában vált valósággá Isten szeretete, és tudjuk, hogy ő teljességgel és mélységesen szeret minket. Öröm tölt el bennünket, amikor magasztaljuk őt, és hálát adunk végtelen szeretetéért.
Férjem levelei visszakerültek a kis ládikába. A Bibliám azonban mindig kezem ügyében van, olvasom mindennap, és bizonyosságot nyerek Isten szeretetéről.

Imádság: : Urunk, köszönjük szeretetedről szóló igéidet, és Jézusban megmutatott kegyelmes szeretetedet. Ámen.

Vegyük észre, hogyan mutatja meg Isten szeretetét számunkra.
Joan S. Hutcheson (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÖZVEGYEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek