2012. július 7. szombat

5 Ez pedig az az üzenet, amelyet tőle hallottunk, és hirdetünk nektek, hogy az Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség. 6 Ha azt mondjuk, hogy közösségünk van vele, és a sötétségben járunk, akkor hazudunk, és nem cselekesszük az igazságot. 7 Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől. 8 Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság. 9 Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól.

1Jn 1,5-9.

ISTEN FOLTTISZTÍTÓJA

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. (1Jn 1,9)

Vonaton utazva az eltelt nap eseményeire gondoltam. Különösen megterhelt egy mérges megjegyzés, melyet egyik munkatársamra tettem. Nem is igazán akartam foglalkozni most vele, ezért beszédbe elegyedtem egy mellettem ülő vak emberrel. "Valaki azt mondta, van egy pecsétes folt a kabátomon, de én nem érzek nedves foltot rajta. Lenne olyan kedves megmondani, valóban pecsétes-e a kabátom? - kérdezte. Sajnos, meg kellett erősítenem, hogy a kabátja elején tényleg van egy nagy, már megszáradt pecsétfolt.
Később elgondolkoztam azon, mennyire összefonódott ez a két beszélgetés. A munkahelyi nyers szavaim egyfajta belső, lelki foltot képeztek, melyeket nem érzékeltem, nem vettem észre. A sértésnek egy csúnya foltja volt az, melyet a munkatársam ellen vétettem.
Elhatároztam, hogy kitárom szívemet imádságban Isten előtt, és bocsánatát kérem, hogy tisztítson meg. A munkatársamtól is bocsánatot kértem, aki nagylelkűen megbocsátott. Csodálatos, meleg érzés töltött el, mintha egy hosszú, szürke tél után kiléptem volna a vakító napfényre. Tudtam, hogy valóban bocsánatot nyertem. Egy vak ember megtanított látni.

Imádság: : Istenünk, világosság forrása, áldj meg minket azzal a bocsánattal, amely a bántó sértések után is szabadságot teremt bennünk. Ámen.

Isten szeretete eltávolíthatja a legmakacsabb lelki foltokat is.
Janet L. Williams (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK A MUNKATÁRSAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek