2012. július 10. kedd

1 Történt pedig azokban a napokban, hogy Augustus császár rendeletet adott ki: írják
össze az egész földet. 2 Ez az első összeírás akkor történt, amikor Szíriában Cirénius volt a helytartó. 3 Elment tehát mindenki a maga városába, hogy összeírják. 4 Felment József is a galileai Názáretből Júdeába, a Dávid városába, amelyet Betlehemnek neveznek, mert Dávid házából és nemzetségéből való volt, 5 hogy összeírják jegyesével, Máriával együtt, aki áldott állapotban volt. 6 És történt, hogy amíg ott voltak, eljött szülésének ideje, 7 és megszülte elsőszülött fiát. Bepólyálta, és a jászolba fektette, mivel a szálláson nem volt számukra hely. 8 Pásztorok tanyáztak azon a vidéken a szabad ég alatt, és őrködtek éjszaka a nyájuk mellett. 9 És az Úr angyala megjelent nekik, körülragyogta őket az Úr dicsősége, és nagy félelem vett erőt rajtuk. 10 Az angyal pedig ezt mondta nekik: "Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz: 11 Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában.

Lk 2,1-11.

MINDEN NAP KARÁCSONY VAN

Íme, hirdetek nektek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz: Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában. (Lk 2,10-11)

Valahányszor meglátogatom Mártát az idősek otthonában, mindig megkérdezi: "Készülődsz a karácsonyra?" Az időskori felejtés állapota követhetetlenné teszi számára a dátumokat. Ez a tény nem zavarja őt, és egy idő óta már engem sem zavar.
Valaki egyszer azt mondta: "Javítsd ki őt ilyenkor! Segíts neki megérteni, hogy karácsony már hónapokkal ezelőtt volt." Hosszú ideig megpróbáltam így tenni, ma azonban már látom Jézus születése naponkénti megtapasztalásának értékét. Elnézem, amint Márta arca felragyog, amikor megkérdezi: "Készülődsz a karácsonyra?" Szeme csillogni kezd, és mosolyával a szoba hangulata mindjárt megváltozik. Várja a közelgő karácsonyt és a megszülető Jézust, ma és talán holnap, nemsokára. És ez olyan örömet hoz számára, amely ragályos.
Sok minden között, melyek megfakíthatják karácsony igazi üzenetét, Márta arra emlékeztet, hogy Jézus hamarosan jön. Márta egyszerű, együgyű kérdése megváltoztatott. Ma már egész évben egy betlehemes készletet tartok az asztalomon, amely segít emlékeznem az örök igazságra: "Üdvözítő született nektek!" Hálás vagyok a Márta kérdésében rejlő áldásért, az emlékeztetésért, hogy várjuk az eljövendő Jézust minden nap.

Imádság: : Istenünk, életünk forgatagában segíts emlékeznünk, hogy te eljössz hozzánk minden nap. Ámen.

Krisztus jelenlétének nyomait mindennap megtalálhatjuk.
Karen Geenwaldt (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY MINDEN NAP VÁRJUK KRISZTUS JÖVETELÉT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek