2012. január 5. csütörtök

1 Egyszer a nép siránkozott az ÚRnak, hogy rosszul megy a sora. Az ÚR pedig meghallotta, és haragra gerjedt. Fölgyulladt ellenük az ÚR tüze, és belekapott a tábor szélébe. 2 Ekkor a nép Mózeshez kiáltott, Mózes pedig imádkozott az ÚRhoz, és elaludt a tűz. 3 Ezért nevezték el azt a helyet Tabérának, mert felgyulladt ellenük az ÚR tüze.
4 De a közöttük levő gyülevész nép telhetetlen volt kívánságában, ezért Izráel fiai újra siránkozni kezdtek, és ezt mondták: Ki tart jól bennünket hússal? 5 Emlékszünk, hogy Egyiptomban olcsón ettünk halat, uborkát, dinnyét, póréhagymát, vöröshagymát és fokhagymát. 6 Most pedig elepedünk, mert semmit sem látunk a mannán kívül.

4Móz 11,1-6.

NAPSUGARAT TALÁLNI

Emlékszünk, hogy Egyiptomban olcsón ettünk halat... most pedig elepedünk, mert semmit sem látunk a mannán kívül. (4Móz 11,5-6)

"Ez nem lehet igaz" - gondoltam, "ez a betegség most ágynak dönt, és jó néhány napot itthon kell maradnom. Nem tudok dolgozni menni, nem találkozhatok a barátaimmal, vagy a családommal!" Amikor erre gondoltam, az elégedetlenség hulláma töltött el, feküdtem az ágyamon, és zúgolódtam. Azután lassanként kezdtem meglátni a pozitív oldalát is a helyzetemnek. Végül is nincsenek elviselhetetlen fájdalmaim. A betegség nem ígérkezik tartósnak, sem halálos kimenetelűnek. Elolvashatom ezalatt az összes könyvet, amelyeket már annyira akartam. A kényelmes otthonomban lehetek, tető van a fejem felett, és finom étel az asztalomon. A barátaim és rokonaim rendszeresen felhívnak telefonon, és érdeklődnek állapotom felől. A lelkészem megígérte, hogy imádkozik értem.
"Mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata" - mondja Pál apostol az 1Tessz 5,18-ban. Amikor kész voltam elfogadni ezt a felhívást, felfedeztem, hogy még a betegség idejét is felhasználhatom imádkozásra, elmélkedésre, és az Isten ismeretében való növekedésre.

Imádság: : Atyánk, köszönjük, hogy képessé teszel minket helyzetünk pozitív oldalát meglátni. Tudjuk, hogy még életünk kellemetlen eseményeit is javunkra tudod használni, ha nyitottak vagyunk a Szentlélek szavára. Ámen.

Az Istenben való hit az átkot is áldássá fordíthatja. (Neh 13,2)
Anitha Rajasekharan (Tamil Nadu, India)

IMÁDKOZZUNK AZ ÁGYHOZ KÖTÖTT BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek