2003. november 22. szombat

Te megszaporítod a népet, nagy örömöt szerzel neki. Úgy örülnek színed előtt, mint aratáskor szoktak örülni; ahogyan vigadnak, ha zsákmányt osztanak. Mert terhes igáját, a hátát verő botot, sanyargatójának vesszejét összetöröd, mint Midján napján. Mert minden dübörögve menetelő csizma és véráztatta köpönyeg elég, és tűz martaléka lesz. Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme! Uralma növekedésének és a békének nem lesz vége a Dávid trónján és országában, mert megerősíti és megszilárdítja törvénnyel és igazsággal mostantól fogva mindörökké. A Seregek URának féltő szeretete viszi véghez ezt!

Ézs 9,2-7.

A FÉNY CSELEKEDETEI

Mert nem önmagunkat hirdetjük, hanem Krisztus Jézust, az Urat, önmagunkat pedig mint szolgáitokat Jézusért. Isten ugyanis, aki ezt mondta: "Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben. (2Kor 4,5-6)

Jó pár évvel ezelőtt, egy kirándulás alkalmával családommal meglátogattunk egy hatalmas barlangot. Követtük túravezetőnket a barlang sötét mélyébe vezető ösvényen. Meg akart lepni minket a teljes sötétség élményével, ezért minden világítást kikapcsolt. Mindenkinek elállt a lélegzete - vaksötét lett! Emlékszem, mennyire félelmetes volt, hogy semmit nem láttunk.
Nekünk, keresztyéneknek az a feladatunk, hogy a sötétségben élők számára fényt hozzunk. Ez a sötétség lehet a depresszió, a magányosság, végzetes betegség, a munkanélküliség, hajléktalanság vagy a Krisztus nélküli élet. Hitünk által reményt nyújthatunk a kétségbeesetteknek, meglátogathatjuk az egyedül élőket, vigaszt és nyugalmat adhatunk a betegeknek, bátoríthatjuk a munkát keresőket, ruhát és élelmet ajándékozhatunk a rászorulóknak.
Azzal a szeretettel, amivel Isten betölti szívünket (Róm 5,5), másokkal együtt Isten szeretésének és szolgálatának gyönyörű fényében járhatunk.

Imádság: : Atyánk, jó cselekedeteinkkel szeretnénk a te tetszésedet keresni. Ámen.

Isten kis lámpásai vagyunk.
Jeannie Cillo (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI MÁSOK MEGSEGÍTÉSÉN FÁRADOZIK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek