2003. szeptember 27. szombat

Mi erősek pedig tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk, és ne a magunk kedvére éljünk. Mindegyikünk a felebarátjának kedvezzen, mégpedig annak javára, épülésére. Hiszen Krisztus sem magának kedvezett, hanem ahogyan meg van írva: "A te gyalázóid gyalázásai énreám hullottak." Mert amit korábban megírtak, a mi tanításunkra írták meg, hogy az Írásokból türelmet és vigasztalást merítve reménykedjünk. A türelem és vigasztalás Istene pedig adja meg nektek, hogy kölcsönös egyetértés legyen közöttetek Jézus Krisztus akarata szerint, hogy egy szívvel, egy szájjal dicsőítsétek a mi Urunk Jézus Krisztus Istenét és Atyját. Fogadjátok be tehát egymást, ahogyan Krisztus is befogadott minket az Isten dicsőségére.

Róm 15,1-7.

MEGOSZTOTT TEHER

Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét. (Gal 6,2)

Tavaly nyáron egy missziós úton vettem részt a guatemalai hegyekben. Meredek ösvényeken gyalogoltunk fel-le, hogy eljussunk a kis falvakba, ahol az evangéliumot hirdettük, és láthattuk, hogy az Úr csodálatos dolgokat visz véghez. De a csoportunkból sokan betegek lettek a megváltozott étrend és a magasság miatt. Az egyik napon különösen gyengének és betegnek éreztem magam. Majdnem leestem egy meredek lejtőn. Vezetőnk elvette a hátizsákomat, és cipelte az út hátralévő részén. Miután begyógyult a büszkeségemen ejtett seb, megértettem, hogy ez az ember segített nekem a terhemet cipelni.
Pál apostol írja, hogy segítenünk kell a mások terhét hordozni, így leszünk kedvesek Krisztus előtt. Életünk különböző időszakaiban komoly megpróbáltatásokkal és nehézségekkel kell szembenéznünk. Nagy áldás, ha ilyenkor vannak, akik segítenek nekünk, hogy átvészeljük ezeket az időszakokat. Ezáltal ők is áldást nyernek. Mások terhének hordozásával Krisztust követjük, aki a földre jött, és a bűneink terhét felvitte a keresztre, hogy mi szabadok lehessünk a bűn és halál hatalmától.

Imádság: : Atyánk, köszönjük, hogy elküldted Jézust, hogy a bűneink terhét hordozza. Add, hogy hálával fogadjuk mások segítségét, és hajlandók legyünk mi is a mások terhét átvállalni. Ámen.

Amikor mások terhét hordozzuk, Krisztus példáját követjük.
Shelley Hyde (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK A MISSZIÓS CSOPORTOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek