2004. április 2. péntek
Kol 3,12-15. 17.

Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent. És a Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala. Áldjátok azokat, akik üldöznek titeket; áldjátok és ne átkozzátok. (Róm 12,14)

Egy idősek otthonában dolgozom. Az egyik lakó azzal vádolt meg, hogy durván kiabáltam vele, miközben feltálaltam az ételt. A főnököm magához hívatott, hogy megbeszéljük az incidenst. Nagyon is kedves voltam ehhez az asszonyhoz, úgyhogy egészen meglepett és felzaklatott a dolog.
Később, bibliaolvasás közben a rómaiakhoz írt levél egyik verse különösen sokat jelentett számomra. Isten segítségével megértettem, hogy a vádlóm tettének oka a félelem és a magányosság. Valószínűleg egész életében senki sem törődött vele annyira, hogy imádkozott volna érte. Békesség töltötte el a szívemet, amint sértődöttségemet átadtam Istennek. Ekkor Isten vágyat és készséget adott, hogy imádkozzak ezért az asszonyért.
Ha hamis vádak érnek bennünket, választhatunk, hogy sérelmeinken rágódunk, vagy úgy szeretünk, ahogy Krisztus, és imádkozunk vádlóinkért Isten áldását kérve életükre.
Isten jóra fordította kapcsolatomat ezzel az asszonnyal. Újra megköszönöm Istennek, hogy megtanított átkozódás helyett áldást mondani.

Imádság: : Köszönjük, Istenünk, hogy elveszed fájdalmainkat, és megtanítasz egymás áldására lenni. Ámen.

Amikor sérelmeinket átadjuk Istennek, fájdalmainkat békességre cseréli.
Mel Hock (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ IDŐSEK GONDOZÓIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek