2004. április 3. szombat
Zsolt 1.

Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek útjára, és nem ül a csúfolódók székére,
hanem az ÚR törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal.
Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. Minden sikerül, amit tesz.
Nem így járnak a bűnösök, hanem úgy, mint a polyva, amelyet szétszór a szél.
Ezért nem állhatnak meg a bűnösök az ítélet idején és a vétkesek az igazak közösségében.
Mert ismeri az ÚR az igazak útját, a bűnösök útja pedig semmibe vész. Hanem az Úr törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal. Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa. (Zsolt 1,2-3)

A főiskola elvégzése után dolgozni kezdtem, megházasodtam, és gyermekeim születtek. Lassan kezdtem elveszíteni Isten iránti szenvedélyemet, közelségének megtapasztalását. Nem hirtelen szűnt meg mindez, hanem csak szép lassan, fokozatosan. Úgy gondoltam, hogy mindez az emberek és az életkörülmények elkerülhetetlen következménye. Úgy tűnt, hogy a fiatalkori, bensőséges kapcsolatom Istennel felnőtt korban nem folytatható.
Érzékeltem magamban a változást: egyre kevésbé számoltam már Isten vezetésével az életem dolgaiban. Aztán egy nap azon kaptam magam, hogy kisbabámnak fennhangon olvasom a Bibliát, csak azért, hogy megnyugtassam. Már réges-régen elaludt, s én még tovább olvastam. Megszégyenülve döbbentem rá, hogy hosszú hónapok teltek el, mióta egyetlen részt elolvastam volna a Szentírásból.
Azon a napon újra megtaláltam Istent és rájöttem, hogy nem ő hagyott cserben engem, hanem sokkal inkább én voltam az, aki nem vettem tudomást róla! Megtapasztaltam azt az egyszerű igazságot, hogy Isten igéjén keresztül beszél hozzám.

Imádság: : Köszönjük, Istenünk, hogy igéden keresztül megszólítasz bennünket, és mindig elfogadsz, ha kereső szívvel fordulunk hozzád. Ámen.

Isten egy életre szóló kapcsolatra hív.
Holly Dickson-Ramos (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A KISGYERMEKES SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek