2004. április 10. szombat
Lk 24,44-48.

Majd így szólt hozzájuk Jézus: "Ezt mondtam nektek, amikor még veletek voltam: be kell teljesednie mindannak, ami meg van írva rólam a Mózes törvényében, a próféták könyvében és a zsoltárokban." Akkor megnyitotta értelmüket, hogy értsék az Írásokat, és így szólt nekik: "Így van megírva: a Krisztusnak szenvednie kell, de a harmadik napon fel kell támadnia a halottak közül, és hirdetni kell az ő nevében a megtérést és a bűnbocsánatot minden nép között, Jeruzsálemtől kezdve. Ti vagytok erre a tanúk. Most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten. (1Kor 13,12)

Egy sürgős megbízást kellett teljesítenem húsvét reggelén. Sűrű köd volt, amit enyhe esőszitálás kísért. A látási viszonyok igen rosszak voltak. Útközben figyeltem a parkoló autókat, ahogy a napkelte istentiszteletre gyülekeztek. Micsoda lehangoló volt a ködben és párában ünnepelni Urunk feltámadását! Elkezdtem imádkozni a korai istentiszteletek résztvevőiért.
Azután egy gondolat jutott eszembe: Ilyen volt az életünk Krisztus nélkül. Az élet köde elhomályosítja látásunkat. Csupán csak azt látjuk, ami a szemünk előtt van. Az igazi életnek csak a foszlányait tudjuk érzékelni.
De amikor megismerjük Krisztust, a köd oszlani kezd. Az életünket egy új, biztos perspektívából fogjuk látni. Kétkedő kérdéseink is válaszra találnak. A Bibliát pedig megújult értelemmel olvashatjuk.
Hirtelen megváltoztak az imádságaim. Azokért kezdtem el imádkozni, akik minden nap ködben járnak, hogy találkozzanak a feltámadott Üdvözítővel, aki segít megtalálni az utat.

Imádság: : Világosság Istene, köszönjük ajándékodat, Jézus Krisztust, a te Fiadat. Segíts meglátni és megtapasztalni a minket körülölelő szeretetedet minden nap. Ámen.

Krisztust megismerve új szemmel látjuk az életet.
Dick Lewis (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A HÚSVÉTI ISTENTISZTELETEK VEZETŐIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek