2004. április 19. hétfő
Róm 8,28-39.

Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott. Mert akiket eleve kiválasztott, azokról eleve el is rendelte, hogy hasonlókká legyenek Fia képéhez, hogy ő legyen az elsőszülött sok testvér között. Akikről pedig ezt eleve elrendelte, azokat el is hívta, és akiket elhívott, azokat meg is igazította, akiket pedig megigazított, azokat meg is dicsőítette. Mit mondjunk tehát erre? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? Ki vádolná Isten választottait? Isten, aki megigazít. Ki ítélne kárhozatra? A meghalt, sőt feltámadt Jézus Krisztus, aki az Isten jobbján van, és esedezik is értünk? Ki választana el minket a Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? Hiszen meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban. Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott. (Róm 8,28)

Egy erőszakkal teli országban születtem, és ott élek most is. Számtalanszor jártam a halál árnyékának völgyében. Az élet nehéz, és mivel állandóan változik minden, teljességgel fölösleges bármilyen tervet is szőni a jövőmre nézve. A családommal együtt üldöztetésnek, házkutatásoknak és háborúságnak vagyunk kitéve. Istennek hála, eddig egyikünk sem sérült meg. Minden egyes erőszakos esemény után egyre erősebben hisszük, hogy Isten kezében vagyunk elrejtve. Az együttérzés és figyelem megnyilvánulásai érkeznek hozzánk a nemzeti és nemzetközi közösségekből. Sok embert megismerhettünk az utóbbi időben, akik hűségesen követik Jézus parancsát: szeresd Istenedet és szeresd felebarátodat.
Az erőszak megtapasztalása arra tanított meg minket, hogy az egész élet egy húsvéti megtapasztalás lehet: a halálból és sötétségből előtörő élet. Keresztyénekként békével a szívünkben élünk itt, és értékeljük az életörömöt, mint Isten ajándékát.

Imádság: : Szerető Istenünk, köszönjük a védelmedet. Tudjuk, hogy a te erőd által minden - még a fájdalmas dolgok is - a javunkra szolgálnak. Ámen.

Amikor Isten irányítja az életünket, minden napunk húsvét lehet.
Amparo Beltrán (Bogota, Kolumbia)

IMÁDKOZZUNK KOLUMBIA NÉPÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek