2004. április 20. kedd
1Pt 4,8-11.

Mindenekelőtt az egymás iránti szeretet legyen kitartó bennetek, mert a szeretet sok bűnt elfedez. Legyetek egymással vendégszeretők zúgolódás nélkül. Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai: ha valaki prédikál, úgy mondja szavait, mint Isten igéit, ha valaki szolgál, úgy szolgáljon, mint aki azt az Istentől kapott erővel végzi, hogy mindenkor az Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által, akié a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké. Ámen. Legyen velünk Istenünknek, az Úrnak jóindulata! Kezeink munkáját tedd maradandóvá, kezeink munkáját tedd maradandóvá! (Zsolt 90,17)

Szívműtéte után meglátogattam 83 éves barátomat, Robertet. Nagyon jó hangulatban találtam, az Urat dicsőítette, amiért vele volt a műtéte alatt. A műtét komolysága ellenére türelmetlenül várta, hogy kikerülhessen a kórházból, és visszatérhessen a szolgálathoz, melyet önkéntesként kórházakban és szanatóriumokban végzett idősek között. Azt mondta, vissza kell mennie dolgozni, mert az idős embereknek szükségük van rá.
Habár Robert idősebb, mint sok ember, akit szolgál, nem hiszem, hogy bármikor is úgy tekintene magára, mint aki öreg. Éles elméje és megértőképessége arra ösztönzi, hogy idős kora ellenére is szolgáljon. Adóíveket és biztosítási papírokat tölt ki, telefonon intézkedik, sőt időnként jogi képviselőként is eljár, ha valamelyik idős embernek nincs a közelben rokona. Az érdeklődőknek felolvas a Bibliából, és imádkozik velük.
Robert szeretetszolgálata engem és mindenkit megindít, akik csak ismerjük őt. Segít megértenünk, hogy mi is lehetünk Isten áldásának forrása mások számára.

Imádság: : Köszönjük, Istenünk, hogy naponta jelen vagy életünkben, és hogy másokat szolgálhatunk a te nevedben. Ámen.

Isten mindannyiunknak ad szolgálati lehetőségeket.
Walter Maris (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ OTTHONUKHOZ KÖTÖTT IDŐSEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek