2004. április 22. csütörtök
Zsid 12,1-2.

Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült. Ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért. (Fil 3,14)

Szeretek a lakóhelyemhez közeli tó körül kocogni. Egy hosszú szakaszon a víz széléhez egészen közel visz az út. Amikor a tó felől hideg szél fúj, ez a rész rendkívül fárasztó. Sokszor akartam már megállni és megpihenni. De rájöttem, ha folytatom a futást, végül elhagyom ezt a hideg, szeles útszakaszt.
Futóösvényem ezen szakaszához hasonló időszakok voltak az életemben is. A feleségemtől való elválás húsz év után, vagy az unokám halála, két ilyen nehéz időszak volt. De ahogy öregszem, és előbbre jutok a hitben, megértem, hogy Isten mindig velem volt. Az örömökkel teli időszakokban, de a szomorú időkben is; akkor is, amikor könnyen ment a futás, de a hideg, szeles útszakaszokon is. Mindig lesznek olyan élethelyzetek, amikor a nehézségek túl nagyoknak, az Isten pedig távolinak tűnik. De ha kitartok, hitem növekedni fog, és Isten jelenlétét újra érzem életemben.

Imádság: : Drága Istenem, segíts meg hitemben, erősítsd odaszánásomat, hogy bízzam jelenlétedben életem minden idején. Ámen.

Isten velünk jár életünk borús időszakában is.
Steve F. Biggers (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK A FUTÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek