2004. április 25. vasárnap
Mk 3,31-35.

Ekkor megérkeztek anyja és testvérei; kint megállva beküldtek hozzá, és hívatták őt. Körülötte pedig sokaság ült, és szóltak neki: "Íme, anyád, a fivéreid és nővéreid odakint keresnek téged!" De ő így válaszolt nekik: "Ki az én anyám, és kik az én testvéreim?" És végignézve a körülötte körben ülőkön, így szólt: "Íme, az én anyám és az én testvéreim. Aki az Isten akaratát cselekszi, az az én fivérem, nővérem és az én anyám." Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok. (Jn 14,18)

Nem választhatjuk meg a családunkat. Sok gyermek olyan otthonban nő fel, amelyben a szeretet és segítségnyújtás hiánycikknek számít. Sokan elveszítik szeretett családtagjukat haláleset, vagy a szétszakadt kapcsolatok miatt. Számosan érzik árvának magukat.
Isten gyermekeiként azonban új családot választhatunk. Új testvéreket, szülőket és nagyszülőket fedezhetünk fel, akik megosztják velünk Isten szeretetét. Ez a család a múltban gyökerezik, és a hit hagyományát nyújtja. A jövőbe mutat, és a reménység álmaival gazdagít. A jelenben él, és körülvesz minket szeretettel és segítséggel.
Jézus ismeri a nehézségeket, amelyekkel szembe kell néznünk. Több mint 2000 éve, amikor még meg sem születtünk, a szeretet és a békesség igéjét hagyta ránk: "Aki az Isten akaratát cselekszi, az az én fivérem, nővérem és az én anyám." (Mk 3,35) Mi is körülölelhetünk másokat szeretetünkkel, odavonhatjuk őket ebbe a kiterjedt családba. Isten senkit sem vet el. Mellette nem leszünk árvák, hiszen ő gondot visel ránk.

Imádság: : Szerető Istenünk, Édesatyánk, nyisd meg szívünket mások felé. Hadd lássunk testvért ott, ahol korábban csak idegent láttunk. Köszönjük, hogy tudhatjuk, semmi sem választhat el minket a te szeretetedtől. Jézus nevében kérünk. Ámen.

Isten családja az én családom is.
Cheryl Popple (Utah, USA)

IMÁDKOZZUNK A CSALÁD NÉLKÜL ÉLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek