2004. április 26. hétfő
1Kor 3,10-15.

Az Istentől nekem adott kegyelem szerint, mint bölcs építőmester, alapot vetettem, de más épít rá. Vigyázzon azonban mindenki, hogyan épít rá. Mert más alapot senki sem vethet a meglevőn kívül, amely a Jézus Krisztus. Azt pedig, hogy ki mit épít erre az alapra: aranyat, ezüstöt, drágakövet, fát, szénát, szalmát; az a nap fogja világossá tenni, mivel tűzben jelenik meg, és akkor mindenkinek a munkája nyilvánvalóvá lesz; és hogy kinek mit ér a munkája, azt a tűz fogja kipróbálni. Ha valakinek a munkája, amelyet ráépített, megmarad, jutalmat fog kapni; de ha valakinek a munkája megég, kárt vall. Ő maga megmenekül ugyan, de úgy, mint aki tűzön ment át. Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus, aki váltságul adta önmagát mindenkiért... (1Tim 2,5-6)

Nemrégiben összeomlott egy többtonnás vashíd. A híd biztosította az autó- és gyalogosforgalomnak az utat egy lakónegyedbe és egy völgyzáró gát és tó körül kialakult kedvelt kirándulóhelyre. Turisták százai keresik fel szünidőben és a hosszú hétvégéken ezt a helyet. A felelős logisztikai és kommunikációs szakembereknek elkerülő utat és útvonalakat kellett kijelölniük, amin hazatérhettek a lakosok otthonaikba, a nyaralók pedig táborhelyeikre. Szerencsére, egy új, erősebb híd építését tervezik, így majd újra könnyen megközelíthető lesz a terület, nem marad elszigetelt.
Tudom, hogy ha a hidak, főutak és a házak nem szilárd alapokon épülnek, idővel összeomlanak. Ha életünket nem Krisztusra alapozva építjük, úgy omolhat össze, ahogyan ez a híd.
Jézus ezt mondta: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam." (Jn 14,6) Nincs más alap, és nincsenek kerülő utak. Jézus Krisztus a biztos kapocs az örökkévalósághoz.

Imádság: : Örökkévaló Istenünk, segíts nekünk, hogy életünket a Megváltó Krisztus szavára építsük, hogy veled lehessünk az örökkévalóságban. Ámen.

Krisztus biztos utat ad nekünk Isten megismeréséhez.
C. Adolfo Angles Swarts (Cordoba, Argentína)

IMÁDKOZZUNK A KATASZTRÓFÁK ÁLDOZATAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek