2004. augusztus 2. hétfő
1Jn 1,1-3 és Róm 10,14.

Ami kezdettől fogva volt, amit hallottunk, amit szemünkkel láttunk, amit megfigyeltünk, amit kezünkkel is megtapintottunk, azt hirdetjük az élet igéjéről. Mert megjelent az élet, mi pedig láttuk, és bizonyságot teszünk róla, és ezért hirdetjük nektek is az örök életet, amely azelőtt az Atyánál volt, most pedig megjelent nekünk. Amit tehát láttunk és hallottunk, azt hirdetjük nektek is, hogy nektek is közösségetek legyen velünk: a mi közösségünk pedig közösség az Atyával és az ő Fiával, a Jézus Krisztussal.
De hogyan hívják segítségül azt, akiben nem hisznek? Hogyan is higgyenek abban, akit nem hallottak? Hogyan hallják meg igehirdető nélkül? Mivel pedig a hitnek ugyanaz a Lelke van bennünk, ahogyan meg van írva: "Hittem, azért szóltam", mi is hiszünk, és azért szólunk! Mert tudjuk, hogy aki feltámasztotta az Úr Jézust, az Jézussal együtt minket is feltámaszt, és maga elé állít veletek együtt. (2Kor 4,13-14)

A fiamat tanúként idézték meg egy verekedés ügyében. Kissé izgatott lett, mivel még sohasem volt dolga a bírósággal. Megnyugtattam, és felvilágosítottam, hogy csupán el kell mondania, mit látott és hallott. Azt várják tőle, hogy az igazságról tanúskodjon.
Nem erre hívattunk el mi is, hívő emberek? Sokan szégyelljük megosztani hitünket másokkal. De hiszen arra hívattunk el, hogy Jézus tanúi legyünk, aki az út, az igazság, és az élet. Nem maradunk magunkra bizonyságtételünkben, Isten elküldte a Szentlelket, hogy velünk legyen.
Nem mások megítélésére és elítélésére hívattunk el. Ez Isten dolga. Tőlünk csak azt várja, hogy mondjuk el mindazt, amit megismertünk, tegyünk tanúbizonyságot hitünkről, és a többit bízzuk a Szentlélekre.

Imádság: : Köszönjük, Atyánk, hogy elküldted Szentlelkedet hozzánk. Segíts kiállnunk a te nevedért. Adj bátorságot az igazság szólására. Ámen.

Hol tehetek ma tanúbizonyságot hitemről?
Julia Cutting (East Yorkshire, Anglia)

IMÁDKOZZUNK A BÍRÓSÁGI TANÚKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek