2004. augusztus 3. kedd
Zsid 6,16-20.

Mert az emberek önmaguknál nagyobbra esküsznek, és náluk minden ellenvetésnek véget vet, és mindent megerősít az eskü. Ezért tehát az Isten, mivel még teljesebben akarta megmutatni az ígéret örököseinek, hogy elhatározása változhatatlan, esküvel vállalt kezességet. Így e két változhatatlan tény által, amelyekben lehetetlen, hogy Isten hazudjon, erős bátorításunk van nekünk, akik odamenekültünk, hogy belekapaszkodjunk az előttünk levő reménységbe. Ez a reménység lelkünknek biztos és erős horgonya, amely behatol a kárpit mögé, ahova elsőként bement értünk Jézus, aki Melkisédek rendje szerint főpap lett örökké. Ez a reménység lelkünknek biztos és erős horgonya. (Zsid 6,19)

Kisfiú koromban horgászni tanultam. Nagybátyámnak volt egy kis horgásztava Alabamában, Wildfork községben. A tó elég elhanyagolt volt, magas növények lepték el a szélét, és ezek nehézzé tették a partról való horgászást. Így hát egyik nap beraktam a felszerelésem a csónakba, amelyet nagybátyám a közelben tartott, és elindultam a tavon befelé.
Miután találtam egy megfelelő helyet, elkezdtem csévélni az orsót horgászás közben. Néhány perc múlva észrevettem, hogy elsodródtam a kívánt helytől. Ez így ment mindaddig, amíg a nagybátyámtól meg nem tanultam, mire jó a horgony. Amikor horgászásra alkalmas helyet találtunk, kidobta a horgonyt, és rögzítette a csónakot. Soha nem fogom elfelejteni a felfedezést: Ez a horgony nagyszerű! Így kell horgászni!
Az élet is hasonlatos ahhoz, mint amikor egy halászcsónakban ülünk a tavon. El fogunk sodródni. Ahhoz, hogy a helyünkön maradjunk, szükség van egy horgonyra. A Zsidókhoz írt levél szerzője azt mondja, hogy a változhatatlan Istenbe vetett erős hit a lelkünk horgonya.
A sikeres horgászáshoz horgony kell, ugyanez áll az igaz életre is.

Imádság: : Szerető Istenünk, horgonyozd le lelkünket azon a helyen, ahol lennünk kell. Ámen.

Isten ígéretei életünk biztos horgonya.
Van Morris (Kentucky, USA)

IMÁDKOZZUNK A LELKI VIHAROKBAN LÉVŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek