2004. augusztus 4. szerda
5Móz 6,1-9.

Ezek azok a parancsolatok, rendelkezések és döntések, amelyekről azt parancsolta Istenetek, az ÚR, hogy tanítsam meg nektek; ezeket teljesítsétek azon a földön, ahová átkeltek, hogy birtokba vegyétek. Féld Istenedet, az URat, és tartsd meg minden rendelkezését és parancsolatát, amelyeket én parancsolok neked, te magad, a fiad és unokád, életed minden napján, hogy hosszú ideig élhess. Hallgasd meg, Izráel, tartsd meg és teljesítsd ezeket, hogy jó dolgod legyen, és igen megsokasodj a tejjel és mézzel folyó földön, ahogyan megígérte neked atyáid Istene, az ÚR. Halld meg, Izráel: Az ÚR a mi Istenünk, egyedül az ÚR! Szeresd azért az URat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből! Maradjanak a szívedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár fölkelsz! Kösd azokat jelként a kezedre, és legyenek fejdíszként a homlokodon. Írd azokat házad ajtófélfáira és kapuidra! Ismételgesd azokat (Isten parancsolatait) fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár fölkelsz. (5Móz 6,7)

Egy háromgenerációs gerelyhajító bajnok család lakik az utcánkban: a nagyapa, a fia és az unokája. Rekordokat értek el, díjakat nyertek, helyi és országos elismerést szereztek maguknak a sport területén.
A nagyszerű sporteredményeknek ez a családi hagyománya nem a véletlen műve. Éveken át naponta többórás edzéseket, gyakorlást kellett befektetni, és a generációk átadták egymásnak a tudást és a sport szeretetét.
A Biblia arról beszél, hogy ugyanilyen igyekezettel osszuk meg lelki örökségünket gyermekeinkkel és unokáinkkal. Arra szólít fel, hogy tanítsuk Isten igéjét a következő generációnak, ragadjunk meg minden lehetőséget az igazság továbbadására.
Szomszédaim tudják, hogy ha atlétikai eredményességüket generációkon át folytatni akarják, hűségesen tanítani és gyakorolni kell azt. Tehetünk-e mi kevesebbet, amikor az Isten által ránk bízott lelki igazságokat átadjuk?

Imádság: : Segíts meg minket, szerető Istenünk, hogy ne legyünk közömbösek szeretteink lelki fejlődése iránt. Segíts, hogy hűségesen tanítsuk országod igazságait. Ámen.

Kinek tehetek ma bizonyságot Isten országának igazságairól?
Linda M. Wall (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ATLÉTÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek