2004. augusztus 5. csütörtök
Ézs 41,17-20.

A nyomorultak és a szegények vizet keresnek, de nincs, nyelvük kiszárad a szomjúságtól. De én, az ÚR, meghallgatom őket, én, Izráel Istene, nem hagyom el őket. A kopár hegyeken folyókat fakasztok, a völgyek mélyén forrásokat, a pusztát bővizű tóvá változtatom és a szomjú földet vizek forrásává. A pusztában cédrust növesztek meg akácot, mirtuszt és olajfát. A pusztaságba borókafenyőt ültetek, kőrisfát meg ciprust. Hadd lássák, és hadd tudják meg, vegyék észre, és értsék meg, hogy az ÚR keze vitte ezt végbe, Izráel Szentje teremtette. Az Úr így szól: "A kopár hegyeken folyókat fakasztok, a völgyek mélyén forrásokat." (Ézs 41,18)

Washington állam kopár területein autózva egy öntözött völgybe érkeztem. Kilométereken át gyümölcsfák, zöldségeskertek és szénaboglyák sorakoztak. Amint elhagytam a völgyet, csodálkozva vettem észre két öntözött kertet a fennsíkon. Hogyan tudja az öntözőrendszer vízzel ellátni ezt a magaslatot? Zöldellő liget még csak elképzelhető az öntözött völgyben, de a dombtetőn?
A gyümölcsöskertek újra élénken felidézték bennem Istennek egyik nyár eleji üzenetét. Munkahelyemen konfliktusok adódtak. Amikor az Ézs 41-ből azt a szakaszt olvastam, hogy a kopár hegyeken Isten folyókat fakaszt, és a rónák közepén forrásokat, így fohászkodtam: Atyám, hogyan lehetséges ez?
Amikor ezeket a gyümölcsöskerteket megláttam a fennsíkon, visszaemlékeztem az igére, és tudtam már, hogy Isten gyümölcsözővé teheti az én helyzetemet is. Régen is így tett, és tudtam, újra és újra így cselekszik majd. Nekem csak el kell hinnem. Azóta már munkahelyet váltottam, de azon a nyáron felfedeztem, hogy amikor valószínűtlen helyzetekbe jutunk, Isten vizet ígér számunkra a sivár helyen is.

Imádság: : Atyánk, igéd azt mondja, hogy te jót tudsz kihozni a lehetetlen helyzetekből is. Kérünk, adj hitet, hogy elhiggyük ezt. Jézus nevében kérünk. Ámen.

Istennek melyik ígérete tartott meg a nehézségek idején?
Sandi Somers (Alberta, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A NEHÉZ MUNKAHELYI KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT LÉVŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek