2004. augusztus 6. péntek
Jel 1,9-20.

Én, János, testvéretek és társatok Jézussal a szenvedésben, a királyságban és az állhatatosságban, a Patmosz nevű szigeten voltam az Isten igéjéért és Jézus bizonyságtételéért. Lélekben elragadtattam az Úr napján, és hátam mögött hatalmas hangot hallottam, mintha trombitáltak volna, amely ezt mondta: „Amit látsz, írd meg egy könyvben, és küldd el a hét gyülekezetnek: Efezusba, Szmirnába, Pergamonba, Thiatirába, Szárdiszba, Filadelfiába és Laodiceába”. Megfordultam, hogy lássam, milyen hang szólt hozzám, és amikor megfordultam, hét arany gyertyatartót láttam, és a gyertyatartók között az Emberfiához hasonlót: hosszú palástba volt öltözve, mellén aranyövvel körülövezve; feje és haja fehér volt, mint a hófehér gyapjú, szeme, mint a tűz lángja; lába hasonló volt a kemencében izzó aranyérchez; hangja olyan, mint a nagy vizek zúgása; jobb kezében hét csillagot tartott, szájából kétélű éles kard jött ki, és tekintete olyan volt, mint amikor a nap teljes erejével fénylik. Amikor megláttam, lába elé estem, mint egy halott, ő rám tette jobbját, és így szólt: „Ne félj, én vagyok az első és az utolsó, és az élő: halott voltam, de íme, élek örökkön-örökké, és nálam vannak a halál és a pokol kulcsai. Írd meg tehát, amiket láttál: amik vannak, és amik történni fognak ezek után; a hét csillag titkát, amelyet jobb kezemben láttál, és a hét arany gyertyatartót: a hét csillag a hét gyülekezet angyala, a hét gyertyatartó pedig a hét gyülekezet.” A lélek az, aki életre kelt, a test nem használ semmit: azok a beszédek, amelyeket én mondtam nektek: lélek és élet. (Jn 6,63)

Az elsőseim nemrégen kezdtek csak ismerkedni az olvasással. Ültek körülöttem, én pedig gyerekeket mutogattam nekik az aznapi leckéből. Az egyikük váratlanul megszólalt: "Mikor találkozunk velük?"
Zavarba jöttem. "Mikor találkozunk, kikkel? - kérdeztem.
"Ezekkel a gyerekekkel" - felelte magától értetődő hangon.
A könyv alakjai életre keltek számára. Szavaim gondolatokat ébresztettek benne, és vágyat, hogy a történetben szereplő gyerekeket meg is ismerje. Számára ezek az alakok élővé váltak.
Hasonló történik, amikor a Bibliában Krisztusról olvasunk. De itt van egy igen lényeges különbség: Jézus Krisztus ugyanis csakugyan él! A Biblia olvasása során valóságos személyes kapcsolatba kerülünk Jézussal, és barátság alakul ki közöttünk. Minél jobban megismerjük Krisztust, annál jobban megszeretjük a Bibliát, és a bensőséges kapcsolat által részeseivé válunk Krisztus ígéreteinek.

Imádság: : Drága Úr Jézus, segíts megértenünk, hogy a Biblia olvasása által közelebb kerülhetünk hozzád. Ámen.

Hogyan ismerhetném meg jobban Krisztust?
B. J. Funk (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK OLVASNI TANULNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek