2004. augusztus 11. szerda
Jn 16,16-24.

Jézus mondja: „Egy kis idő még, és nem láttok engem, de ismét egy kis idő, és megláttok engem.” A tanítványai közül egyesek ezt kérdezték egymástól: „Mi az, amit mond nekünk: Egy kis idő, és nem láttok engem, és ismét egy kis idő, és megláttok engem, és ez: Mert én elmegyek az Atyához?” Így szóltak tehát: „Mi az a kis idő, amiről szól? Nem tudjuk, mit beszél.” Jézus észrevette, hogy meg akarják kérdezni, és ezt mondta nekik: „Arról kérdezősködtök egymás között, hogy ezt mondtam: Egy kis idő még, és nem láttok engem, de ismét egy kis idő, és megláttok engem? Bizony, bizony, mondom néktek, hogy ti sírni és jajgatni fogtok, a világ pedig örül; ti szomorkodtok, de szomorúságotok örömre fordul. Amikor az asszony szül, fájdalma van, mert eljött az ő órája, de amikor megszülte gyermekét, nem emlékszik többé a gyötrelemre az öröm miatt, hogy ember született a világra. Így most titeket is szomorúság fog el, de ismét meglátlak majd titeket, és örülni fog a szívetek, és örömötöket senki sem veheti el tőletek: és azon a napon nem kérdeztek éntőlem semmit.” „Bizony, bizony, mondom néktek, hogy amit csak kértek az Atyától az én nevemben, megadja nektek. Eddig nem kértetek semmit az én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy örömötök teljes legyen. Az Isten országa nem úgy jön el, hogy az ember jelekből következtethetne rá. Azt sem mondhatják: Íme, itt, vagy íme, ott van! - Mert az Isten országa köztetek van! (Lk 17,20-21)

Egyszer beszéltem egy férfivel, aki elmondta, mennyire szereti a vadalma lekvárt. "Az a legjobb a vadalma lekvárban - mondta -, hogy az egyik falat édes, a másik keserű. Mivel nem tudom, hogy a következő falat édes lesz-e, vagy keserű, az ízlelő bimbók mindig aktívak maradnak."
Az élet is időnként édes, néha pedig keserű. Vannak időszakok, amikor úgy tűnik, minden rendben: családtagjaink boldogok és egészségesek, a barátok támogatnak, a munkánk jutalmát megkapjuk, biztonságban érezzük magunkat. Akkor azonban történik valami, ami rádöbbent, hogy az élet nem mindig olyan édes: megbetegszik valaki a családból, egy barát becsap, a fizetéscsökkentés kibillent az anyagi biztonságból, a háborús hírek megrémítenek bennünket.
Mégis, valahogy a bizonytalanság mutatja meg az élet igazi értékeit. Nem vehetjük természetesnek az élet jó ízét. Az Isten országát nemcsak egy jövőbeli, tökéletesen stabil társadalomban lehet felismernünk, hanem már itt és most, az élet bizonytalanságában. Gyűjtsük össze erőnket és hitünket, és adjuk át egész valónkat az Úrnak, és akkor jöhet bármi az életben.

Imádság: : Drága Istenünk, segíts elfogadnunk ezt a mai napot és teljesen megélni. Ámen.

Az élet Isten ajándéka. Fogadjuk el teljesen!
Jonathan Scott (Connecticut USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI NEHÉZ IDŐSZAK ELÉ NÉZ!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek