2004. augusztus 13. péntek
ApCsel 3,1-10.

Péter és János felment a templomba, a délutáni imádkozás idejére, délután három órára. Arra vittek egy születése óta sánta férfit, akit napról napra letettek a templomnak abba a kapujába, amelyet Ékes-kapunak hívtak, hogy alamizsnát kérjen a templomba menőktől. Amikor meglátta, hogy Péter és János be akar menni a templomba, alamizsnát kért tőlük. Péter pedig Jánossal együtt rátekintett, és azt mondta: „Nézz ránk!” Ő felnézett rájuk, remélve, hogy kap tőlük valamit. Péter ekkor így szólt hozzá: „Ezüstöm és aranyam nincsen, de amim van, azt adom neked: a názáreti Jézus Krisztus nevében, kelj fel, és járj!” És jobb kezénél fogva felemelte, annak pedig azonnal megerősödött a lába és a bokája, felugrott, talpra állt, és járt. Bement velük a templomba is, járkált, ugrándozott, és dicsérte az Istent. Látta őt az egész nép, amint járkál, és dicséri az Istent. Felismerték, hogy ő az, aki alamizsnáért szokott ülni a templom Ékes-kapujában. És félelemmel telve csodálkoztak azon, ami vele történt. Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség. (Ef 3,20-21)

A béna ember minden nap ugyanazt a szörnyű élményt élte át. A templom kapujához vitték embertársai, ahol azután koldulással töltötte a napot. Ez volt a munkája. Ez volt minden, amit tenni tudott. Egy nap Péter és János templomba menet a béna ember mellett haladt el. A beteg alamizsnáért könyörgött, de ők azt mondták: "Nézz ránk!"
"Nincs aranyunk vagy ezüstünk" - mondta Péter. A koldusnak valószínűleg nem tetszett, amikor ezt meghallotta. Péter azonban így folytatta: "De amink van, neked adjuk; a Názáreti Jézus nevében kelj fel és járj."
A béna meggyógyult. Egy egyszerű életet megváltoztató esemény leszaggatta az erőtlenség és a nyomorúság kötelékét. Egy új élethez kapott lehetőséget.
A Jézus Krisztusban lakozó erő egy bőséges életet hoz magával. Amikor a feltámadt Jézushoz jövünk, neki van hatalma, hogy megmentsen és felemeljen, sokkal inkább, mint azt kérni tudnánk.

Imádság: : Urunk, kegyelmed által vezess mindnyájunkat az élet teljességére. Ámen.

A Jézushoz való odafordulás csak a kezdet.
Juan Damian (Montevideo, Uruguay)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT A MOZGÁSSÉRÜLTEKÉRT, AKIK NEM KAPNAK RENDSZERES ORVOSI ELLÁTÁST!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek