2004. augusztus 15. vasárnap
Lk 16,10-13.

Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az. Ha tehát a hamis mammonon nem voltatok hűek, ki bízza rátok az igazit? És ha a másén nem voltatok hűek, ki adja oda nektek azt, ami a tietek?” „Egy szolga sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak.” Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az. (Lk 16,10)

Úgy nyolc évvel ezelőtt elkezdtem hegedűn játszani. Minden nap skáláznom kell, hogy a hegedűjáték alapjait elsajátítsam. Szeretnék később Bachot, Vivaldit és Handelt játszani. Erre azonban soha nem leszek képes, hacsak nem tanulom meg a hangszeren való játék alapjait.
Hasonlóképpen, keresztyén életünk akkor lesz szilárd, ha megtanuljuk, és hűségesen gyakoroljuk a hit alapjait. Hitünk legfontosabb alapjai: az imádság, a bibliatanulmányozás, a gyülekezeti közösségben való aktív részvétel, ahol egymást támogathatjuk, bátoríthatjuk. Szintén alapvető megosztanunk az evangélium üzenetét és a szeretetünket átadni szomszédainknak, kollégáinknak és családtagjainknak, akik még nem ismerik Jézust és az igazi szeretetet. Ezek gyakorlása által növekedhetünk a Krisztusban, és válhatunk eszközökké Isten dicsőségére.

Imádság: : Istenünk, segíts hűnek lennünk az apró, napi teendőinkben, hogy növekedhessünk a hitben, és ezáltal használhass bennünket tetszésed szerint. Ámen.

Gyakoroljuk a hit alapjait, hogy Isten használhasson.
Bob LaForge (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK TÖBB SZORGALOMÉRT AZ "ALAPOK" GYAKORLÁSÁBAN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek