2004. augusztus 16. hétfő
Ef 3,14-21.

Ezért meghajtom térdemet az Atya előtt, akiről nevét kapja minden nemzetség mennyen és földön: adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által; hogy a Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjétek Krisztusnak minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy teljességre jussatok, az Isten mindent átfogó teljességéig. Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön-örökké. Ámen. Áldott az a férfi, aki az Úrban bízik, akinek az Úr a bizodalma. Mert olyan lesz, mint a víz mellé ültetett fa, amely a folyóig ereszti gyökereit, és nem fél, ha eljön a hőség, lombja üde zöld marad. Száraz esztendőben sincs gondja, szüntelenül termi gyümölcsét. (Jer 17,7-8)

Néha magától értetődőnek veszem, hogy a kertünkben fák nőnek. A gyönyörű zöld lomb árnyékot ad, és szép látványt nyújt. Ma reggel, ahogy az egyik lucfenyőre rápillantottam, elcsodálkoztam, hogy milyen magas és egyenes. Ennek a fának minden évben erős szelet, esőt, havat, hőséget és fagyot kell kiállnia. Nyilván jól fejlett gyökerei vannak.
Ha erre a fára nézek, eszembe jut a keresztyén élet néhány vonatkozása. Időnként mindannyian szembenézünk betegséggel, szeretteink halálával, széttört kapcsolatokkal és egyéb próbákkal. Van-e elég hitünk, amely Isten igéjében gyökerezik, amellyel ellenállhatunk a viharoknak, a változásoknak? Jeremiás arról biztosít bennünket, hogy Isten meg tud tartani bennünket bármilyen körülmények között, ha bízunk benne.

Imádság: : Drága Mennyei Atyánk, segíts, ha próbák közé kerülünk. Köszönjük a Bibliát, amely szüntelen táplál és megtart. Jézus nevében kérünk. Ámen.

Krisztusban meggyökerezve tudjuk elviselni az élet viharait.
Nancy Jane MacLellan (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A TERMÉSZETI CSAPÁSOK ÁLDOZATAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek