2004. augusztus 18. szerda
1Móz 12,1-9.

Az ÚR ezt mondta Abrámnak: Menj el földedről, rokonságod közül és atyád házából arra a földre, amelyet mutatok neked! Nagy néppé teszlek, és megáldalak, naggyá teszem nevedet, és áldás leszel. Megáldom a téged áldókat, s megátkozom a téged gyalázókat. Általad nyer áldást a föld minden nemzetsége. Abrám elment, ahogyan azt az ÚR mondta neki, és Lót is vele ment. Abrám hetvenöt éves volt, amikor kijött Háránból. Fogta Abrám Szárajt, a feleségét, és Lótot, a testvére fiát, meg minden szerzeményüket, amit csak szereztek, mindenkit, akikre Háránban tettek szert, és elindultak, hogy Kánaán földjére menjenek. El is érkeztek Kánaán földjére. Majd átvonult Abrám az országon egészen a sikemi szenthelyig, Móré tölgyeséig. Akkor még kánaániak voltak ezen a földön. Az ÚR megjelent Abrámnak, és ezt mondta: A te utódaidnak fogom adni ezt a földet! Ő pedig oltárt épített ott az ÚRnak, aki megjelent neki. Onnan továbbvonult a Bételtől keletre eső hegyvidékre, és felütötte sátrát. Bétel esett nyugatra, Aj pedig keletre. Oltárt épített ott is az ÚRnak, és segítségül hívta az ÚR nevét. Azután útnak indult Abrám, és továbbvonult a Délvidék felé. Azután útnak indult Ábrám, és tovább vonult a Délvidék felé. (1Móz 12,9)

A házam falán lógó képek közül az egyiken egy kislány egy darab vásznat hímez, s mellette egy fekete kiscica ül csendben, türelmesen. A béke és a megelégedettség képe. A felirat pedig ezt hirdeti: "Az élet mintázatából egyszerre mindig csak egy kis darab van kivarrva."
Mennyire szeretem ezt a feliratot, és mégis milyen gyakran elfelejtem, miről is szól! Három fiú elfoglalt édesanyjaként gyakran rajtakapom magam azon, hogy mindent azonnal szeretnék megcsinálni. Türelmetlenül kutatom, mit akar Isten az életemmel. A hozzám hasonló embereknek Ábrahám a hit és a türelem példája. Ábrám, aki később Ábrahám lett, 75 éves volt, amikor Isten elhívta, hogy hagyja el Háránt; és ő hittel és kitartással indult útnak a Délvidék felé.
A Biblia nem beszél arról, hogy egy nap alatt ment volna el. Az írás azt mondja, hogy továbbvonult, pihenőhelyről pihenőhelyre haladva. Szeretném Ábrahám példáját követni az életemben, és megjegyezni a képen olvasható szavakat. Az életem mintája fokozatosan bontakozik majd ki, ahogy napról napra haladok előre, engedelmesen válaszolva Isten hívására.

Imádság: : Ó, Istenünk, segíts felismerni akaratodat életünkben, és nyitott maradni vezetésedre minden percben. Ámen.

Istent követve bontakozik ki életem mintája.
Lenela Glass-Godwin (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ELFOGLALT SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek