2004. augusztus 19. csütörtök
Róm 8,18-23.

Mert azt tartom, hogy a jelen szenvedései nem hasonlíthatók ahhoz a dicsőséghez, amely láthatóvá lesz rajtunk. Mert a teremtett világ sóvárogva várja az Isten fiainak megjelenését. A teremtett világ ugyanis a hiábavalóságnak vettetett alá, nem önszántából, hanem az által, aki alávetette, mégpedig azzal a reménységgel, hogy a teremtett világ maga is meg fog szabadulni a romlandóság szolgaságából Isten gyermekeinek dicsőséges szabadságára. Hiszen tudjuk, hogy az egész teremtett világ együtt sóhajtozik és együtt vajúdik mind ez ideig. De nem csak ez a világ, hanem még azok is, akik a Lélek első zsengéjét kapták, mi magunk is sóhajtozunk magunkban, várva a fiúságra, testünk megváltására. De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet, a reménység pedig nem szégyenít meg. (Róm 5,3-5)

Nyaralásunk alatt családommal az Atlanti-óceánnál jártunk. Egy gyönyörű homokvárat építettünk a strand nedves partján. Alighogy befejeztük és készítettünk néhány fényképet, elkezdődött a dagály. A hullámok egyre közelebb értek művünkhöz, míg a homokvárat le nem győzte az áradó víz ostroma. Csak az emlékeinkben és a fényképeken maradt nyoma.
Gyakran eltűnik, elpusztul mindaz, amiért keményen dolgoztunk, amit szerettünk. S ilyenkor kényelmes világunk gyökeresen megváltozik. Elveszettnek, legyőzöttnek érezzük magunkat, de bátorságot meríthetünk, ha arra gondolunk, hogy ez az élet az örömeivel és bánataival még nem a történet vége. A mi Urunk és Megváltónk, Jézus Krisztus örök otthont készített számunkra, ahol Isten szeretete és békessége uralkodik örökké. Köszönet érte Istennek!

Imádság: : Köszönjük, Urunk Jézus Krisztus, a figyelmeztetést, hogy teljesen tőled függünk. Segíts, hogy az örökkévalóságot tartsuk szem előtt, és a legjobban kihasználjuk a rendelkezésünkre álló időt. Ámen.

Amit Isten készített, legmerészebb álmainkat is felülmúlja.
David L. Bridges (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET VESZTESÉG VAGY CSALÓDÁS ÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek