2004. augusztus 20. péntek
Lk 4,14-21.

Jézus a Lélek erejével visszatért Galileába, és elterjedt a híre az egész környéken. Tanított a zsinagógákban, és dicsőítette mindenki. Amikor Názáretbe ment, ahol felnevelkedett, szokása szerint bement szombat napján a zsinagógába, és felállt felolvasni. Odanyújtották neki Ézsaiás próféta könyvét, ő pedig kinyitotta a könyvet, és megkereste azt a helyet, ahol ez van megírva: „Az ÚR Lelke van énrajtam, mivel felkent engem, hogy evangéliumot hirdessek a szegényeknek; azért küldött el, hogy a szabadulást hirdessem a foglyoknak, és a vakoknak szemük megnyílását; hogy szabadon bocsássam a megkínzottakat, és hirdessem az Úr kedves esztendejét.” Ekkor összegöngyölítve a könyvtekercset, átadta a szolgának, és leült. A zsinagógában mindenkinek a szeme rajta fügött; ő pedig szólni kezdett hozzájuk: „Ma teljesedett be ez az írás fületek hallatára.” Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28)

A rajztanárnőm pár napja felhívott. "Szükségem van valakire, akivel beszélhetek." - mondta. Rossz híreket kapott a művészeti szakkör egyik tagjáról, és szerette volna a terhet megosztani valakivel. Én azonban meglepődtem, hogy engem választott. Azt hittem, másokat jobban ismer, mint engem.
Arra a sok emberre gondoltam, akiknek nincs kivel megosztaniuk sem az örömüket, sem a bánatukat. Nem hallgathatunk meg mindenkit, de Isten sugallatára meghallgathatjuk és meg is kell hallgatnunk a körülöttünk élőket. Különfélék lehetnek, mint a rajztanárnőm, vagy az a rosszindulatú idős hölgy az utcában, vagy az a magabiztos ember a munkahelyen, akinek úgy tűnik, mindene megvan. Csak a külsőt, a világ felé mutatott arcukat látjuk. Krisztus képviselőiként arra hívattunk, hogy az ő vigasztalását és békességét vigyük el nekik.

Imádság: : Urunk, segíts meghallgatni azokat, akiknek nincs senkijük, és szeretetedet közvetíteni feléjük. Ámen.

Annak is szüksége van Isten szeretetére, akinek mindene megvan.
Toni Scott (Hampshire, Anglia)

IMÁDKOZZUNK A MAGÁNYOSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek