2004. augusztus 22. vasárnap
Ézs 43,1-4.

De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg. Mert én, az ÚR, vagyok a te Istened, Izráel Szentje, a te szabadítód! Kárpótlásul adom érted Egyiptomot, Etiópiát és Szebát adom helyetted. Mivel drágának tartalak, és becsesnek, mivel szeretlek, azért embereket adok helyetted, életedért nemzeteket. Így szól az Úr: "Mivel drágának tartalak, és becsesnek, mivel szeretlek..." (Ézs 43,4)

Az Ír-tenger állandóan változik. Mivel közel lakom a vízhez, a kikötő végén, gyakran ébredek a kegyetlen téli dagály hangjára, amit a szikláknak verődő víz kelt. Mégis, néha csendes a víz az év folyamán. Ilyenkor a tenger, mint egy sima üveg visszatükröz mindent, ami a vízparton található. Ezekben a csendes percekben tisztán látok mindent, ami a vízben tükröződik.
Akár a tenger, az életem is sokszor tajtékzó hullámokkal van teli. Olyankor képtelen vagyok felismerni és átélni Krisztus jelenlétét az életemben. Aggódás, félelem, fáradság, harag és zavartság mind hozzájárul ahhoz, hogy az Isten által teremtett gyönyörű világ képe elromlik bennem.
De ha erőt veszek magamon és megnyugszom, hallom, ahogy a Szentlélek emlékeztet, hogy Isten szemében értékes vagyok, és ő szeret engem. A nyugtalanság hullámai elcsitulnak, Isten szerető Lelke betölt. S újra az élet középpontjára, a Megváltó Úr Jézus Krisztusra tudok figyelni.

Imádság: : Szentlélek, köszönjük jelenlétedet. Segíts átérezni a békességet, amelyet Jézus Krisztusban, Megváltónkban ajándékba kaptunk. Ámen.

Légy csendben, és lásd meg Isten jelenlétét!
Dee Dee Haines (Man-sziget, Nagy-Britannia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK BIZONYTALANOK ÉS FÉLNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek