2004. augusztus 25. szerda
Jer 29,1-10.

Ez szó szerint az a levél, amelyet Jeremiás próféta Jeruzsálemből küldött a foglyok közt megmaradt véneknek és papoknak, prófétáknak és az egész népnek, akiket fogságba vitt Nebukadneccar Jeruzsálemből Babilóniába, miután Jekonjá király, az anyakirálynő, az udvari emberek, Júda és Jeruzsálem vezetői, a mesteremberek és a várépítők elkerültek Jeruzsálemből. Elászá, Sáfán fia és Gemarjá, Hilkijjá fia által küldte el, akiket Cidkijjá, Júda királya küldött Nebukadneccar babilóniai királyhoz Babilonba: Így szól a Seregek URa, Izráel Istene az egész fogoly néphez, amelyet fogságba vittek Jeruzsálemből Babilóniába: Építsetek házakat, és lakjatok bennük! Ültessetek kerteket, és egyétek azok gyümölcsét! Házasodjatok, szülessenek fiaitok és leányaitok! Házasítsátok meg fiaitokat, és adjátok férjhez leányaitokat! Szüljenek azok fiúkat és lányokat! Szaporodjatok, és ne fogyjatok! Fáradozzatok annak a városnak békességén, ahová fogságba vitettelek benneteket, és imádkozzatok érte az ÚRhoz, mert annak békességétől függ a ti békességetek is! Ezt mondja a Seregek URa, Izráel Istene: Ne engedjétek, hogy rászedjenek benneteket a próféták és a jósok, akik köztetek vannak, és ne hallgassatok az álmodók álmaira! Mert hazugságot prófétálnak nektek az én nevemben; nem küldtem őket - így szól az ÚR. Ezt mondja az ÚR: Majd ha eltelik a babiloni hetven esztendő, akkor gondom lesz rátok, és valóra váltom azt a jó szót, hogy visszahozlak benneteket erre a helyre. Fáradozzatok annak a városnak a békességén, ahová fogságba vitettelek benneteket, és imádkozzatok érte az Úrhoz, mert annak békességétől függ a ti békességetek is! (Jer 29,7)

Amikor a dél-indiai Tamil Naduból az északi Varanasi városába költöztünk, elszomorodtam az ottani utak nyomorúságos állapotán. Egyik nap Jeremiás könyve fenti szakaszát olvastam, és Isten különösen a 7. versen keresztül szólított meg. Arra indított, hogy imádkozzam Varanasi jólétéért és az ott élő emberek üdvösségéért. Összegyűjtöttem néhány embert, és hetente egyszer imádkoztunk Varanasiért.
Néhány hónap múlva új utak épültek a városban. Ahogy a város jóléte növekedett, a mi közérzetünk is javult. Megköszöntem Istennek az utakat. Bárhol élünk, jólétünk összefügg a falunkban vagy városunkban élő emberek jólétével.
Ahogy fizikai jólétünk dolga, úgy lelki jólétünk is másokkal van összefüggésben. Az a dolgunk, hogy Krisztus világosságát megosszuk a világban. Ahogy nő azok száma, akik elfogadják Jézus Krisztust személyes Megváltójuknak, biztosak lehetünk benne, hogy a mi lelki közérzetünk is javul.

Imádság: : Urunk, köszönjük, hogy arra bátorítasz, hogy imádkozzunk a közösségünkért, városunkért. Segíts hűségesnek lenni a mellettünk élő emberek testi és lelki állapotának javulásáért végzett munkában. Ámen.

Nem vagyunk elszigetelt emberek; életünk összefonódik azok életével, akik körülöttünk élnek.
Daniel Sathiaraj (Hyderabad, India)

IMÁDKOZZUNK A MENEKÜLTEKÉRT ÉS A SZEGÉNYEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek