2004. december 1. szerda

Ekkor előállt Péter a tizeneggyel, felemelte a hangját, és így szólt hozzájuk: "... Miután tehát felemeltetett Jézus az Isten jobbjára, és megkapta az Atyától a megígért Szentlelket, kitöltötte ezt, amint látjátok is, halljátok is. Mert nem Dávid ment fel a mennyekbe, hiszen ő maga mondja: Így szólt az Úr az én uramhoz: Ülj az én jobbomra, amíg ellenségeidet lábad zsámolyává teszem. Tudja meg tehát Izráel egész háza teljes bizonyossággal, hogy Úrrá és Krisztussá tette őt az Isten: azt a Jézust, akit ti keresztre feszítettetek." Amikor ezt hallották, mintha szíven találták volna őket, ezt kérdezték Pétertől és a többi apostoltól: "Mit tegyünk, atyámfiai, férfiak?" Péter így válaszolt: "Térjetek meg, és keresztelkedjetek meg valamennyien Jézus Krisztus nevében, bűneitek bocsánatára, és megkapjátok a Szentlélek ajándékát. Mert tiétek ez az ígéret és gyermekeiteké, sőt mindazoké is, akik távol vannak, akiket csak elhív magának az Úr, a mi Istenünk."

ApCsel 2,33-39.

IRÁNYVÁLTÁS

Betelt az idő, és elközelített már az Isten országa, térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban. (Mk 1,15)

Amint sétáltam lefelé a dombon, egy kisteherautó állt meg mellettem. "Elnézést, meg tudná mondani, hogy juthatok el Spring Vale-be?" - kérdezte. "Persze" - válaszoltam. "Először is, rossz irányba tart. Menjen vissza arra, amerről jött, és Spring Vale ott lesz jobbra."
A sofőr megköszönte, megfordult és elhajtott. Egyáltalán nem mérgelődött, hogy azt mondtam neki, rossz irányba tart. Ha azt mondtam volna, térjen meg, lehet, hogy megbántottam volna. Bár a megtérés pontosan ezt jelenti. Ez nem a megbánás vagy szomorúság egy halovány érzése, hanem egy elhatározás, hogy mostantól új irányt fogunk követni.
A sofőr nem bánkódott az irányváltás miatt. Ha nem vett volna rólam tudomást és egyenesen továbbhajtott volna, elpazarolta volna az idejét és sosem ért volna célba.
Hasonlóképpen, Isten megtérésre hívása sem akar bennünket elbátortalanítani. Sokkal inkább azért hív bennünket, hogy válasszuk a helyes utat, és megtalálhassuk, amit Teremtőnk elkészített számunkra.

Imádság: : Drága Urunk, köszönjük, hogy te a legjobbat akarod számunkra. Segíts, hogy követni tudjuk a te vezetésedet a saját megérzéseink helyett. Ámen.

A megtérés azt jelenti, Isten útját választjuk.
Paul Scott (Hampshire, Anglia)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK IRÁNYVÁLTÁSRA VAN SZÜKSÉGE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek