2004. december 8. szerda

Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent. És a Krisztus békessége uralkodjék a szívetekben, hiszen erre vagytok elhíva az egy testben. És legyetek háládatosak. A Krisztus beszéde lakjék bennetek gazdagon úgy, hogy tanítsátok egymást teljes bölcsességgel, és intsétek egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel; hálaadással énekeljetek szívetekben az Istennek. Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala.

Kol 3,12-17.

ÁLDÁSDARABKÁK

Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretet, mert az tökéletesen összefog mindent. (Kol 3,14)

Néhány héttel ezelőtt meglátogattam egy barátnőmet, aki az államunk délnyugati részén lakik. Amikor megérkeztem, néhány helybéli asszonyt találtam nála, akik egy régi népszokás szerint takarót steppelni jöttek hozzá.
A művelethez kell először is egy nagy fából készült keret, és azon belül egy gyapottakaró, továbbá különböző anyagdarabok, amiket a résztvevők hoznak magukkal. Mindenki helyet foglal a nagy keret körül, és munkálkodni kezd a takaró reá eső részén. A munka abból áll, hogy odavarrja a maga tarkabarka foltjait, miközben elmondja, miért különös az a folt. Ha valaki kész, vagy netán elfáradt, átadja a helyét másnak, s a munka addig tart, amíg el nem készül a takaró. Az ilyen folttakaró a szeretet csodálatos terméke, mert élvezet a partin való részvétel, és egy kedves emlék marad a tulajdonosnak, s még az utódoknak is.
Isten e takaróhoz hasonlóan állítja össze foltonként az életünket. Mindegyik folt valamilyen áldást jelent, amit az Úr dolgoz bele a sorsunkba. Ez a tűzdelés egy egész életen át tart, s a foltok folyvást emlékeztetnek társakra, tudásra, áldozatokra, áldásokra, mindarra, amikkel Isten gazdagította az életünket.

Imádság: : Köszönjük neked, Istenünk, áldásaidat és ajándékaidat, amikkel gazdagítottad az életünket. Segíts meglátnunk bennük kezeid munkáját. Ámen.

Isten milyen "áldásdarabkákat" szőtt bele az életembe?
Frances Bundy (Arkansas, USA)

IMÁDKOZZUNK A BARÁTAINKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek