2004. december 10. péntek

Ujjongj, Sion leánya! Kiálts örömödben, Izráel! Örvendezz, vigadj teljes szívből, Jeruzsálem leánya! Elveszi rólad az ÚR az ítéletet, eltávolítja ellenségedet. Veled van az ÚR, Izráel Királya: nem kell többé veszedelemtől félned. Azon a napon így biztatják Jeruzsálemet: Ne félj, Sion, ne csüggedj el! Veled van Istened, az ÚR, ő erős, és megsegít. Boldogan örül neked, megújít szeretetével, ujjongva örül neked. Összegyűjtöm azokat, akik szomorkodnak, mert nem ünnepelhetnek, bár közületek valók, és gyalázatot kell elszenvedniük. Elbánok majd elnyomóiddal abban az időben. A sántákat megsegítem, és a szétszóródottakat összegyűjtöm, dicsővé és hírnevessé teszem őket az egész földön, ahol gyalázták őket. Abban az időben, amikor összegyűjtelek, haza is hozlak benneteket. Bizony, hírnevessé és dicsővé teszlek benneteket a föld minden népe között. Meglátjátok majd, hogy jóra fordítom sorsotokat! - mondja az ÚR.

Zof 3,14-20.

ISTEN ÉNEKEL!

Az Úr, a te Istened közötted van; erős ő, megtart; örül terajtad örömmel, hallgat az ő szerelmében, énekléssel örvendez néked. (Zof 3,17) (Károli fordítás)

Valahogy mindig nehezemre esett észben tartanom, hogy az Isten szeret engem. Az ajkam szólja, a fejem is tudja, de a szívem minduntalan felejti. Én folyvást azon törtem magam, hogy jó ember legyek, olyan valaki, akire Isten büszkén tekinthet. De mint az emberek többsége, a kemény munka közepette elfelejtem azt, hogy Isten olyannak szeret, amilyen vagyok. Az adventi időszakhoz egy elmélkedni való témát kerestem magamnak, és valahogy ez a gondolat merült fel bennem.
A Szentlélek mindig is megpróbálta a tudtomra adni, hogy Isten lankadatlanul, s önmagamért szeret. Azután egy szép napon, amikor otthon betegen és leverten hevertem, és letörten forgattam a Bibliámat, az üzenet végre szíven talált.
Zofóniás 3,17-hez érve elképzeltem, hogy Isten figyel engem és énekel nekem. Az örömteli ének a teremtményről szólt, és nem arról, amiket én teszek. Isten egyszerűen örül a teremtésének - nekem! Ez a gondolat tölt be az idei adventben: élvezem Isten szeretetét, és emlékezem, hogy Isten örömét leli bennem.

Imádság: : Istenünk, bocsásd meg, amikor elfeledkezünk legfőbb ajándékodról, a feltétel nélküli szeretetedről. Ámen.

Isten örvendezik felettem és bennem.
Chris Hlinak (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI MÉLTATLANNAK TARTJA MAGÁT AZ ISTEN SZERETETÉRE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek