2004. december 15. szerda

Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült. Gondoljatok rá, aki ilyen ellene irányuló támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.

Zsid 12,1-3.

FIGYELNEK BENNÜNKET

Ne tarts barátságot a haragos természetűvel, és ne járj együtt a heveskedővel, mert megszokod ösvényeit, és magadnak állítasz csapdát! (Péld 22,24-25)

A kisfiam figyeli, és utánozza minden mozdulatomat. Nemrég, amikor a rokonainkat mentünk meglátogatni, elfeledkeztem magamról, és elkezdtem morogni az előttem haladó lassú vezetőkre: "Mozgás, emberek!" Szégyenemre és bosszúságomra öt órával később hallottam, hogy a fiam ugyanezekkel a szavakkal szólt a rokonainkhoz.
A Példabeszédek könyve figyelmeztet minket, hogy átvesszük azoknak az embereknek a szavait és cselekedeteit, akikkel együtt vagyunk. Nagyon kijózanító, amikor észrevesszük, hogy mennyire befolyásolják a szavaink és cselekedeteink a hozzánk közel állókat. Minden nap jusson eszünkbe, milyen fontosak a szavaink és a cselekedeteink. Kérjük Istent, hogy a kegyelem, és ne az önzés, a büszkeség és a harag közvetítői legyünk. A viselkedésünk lehet valódi keresztyén bizonyságtétel, de lehet megbotránkoztató is mások számára. Ha időt szánunk arra, hogy a bibliaolvasásban és imádságban Jézussal legyünk, és engedjük, hogy Isten formáljon bennünket, akkor a keresztyén magatartásunk "ráragadhat" másokra is.

Imádság: : Istenünk, add, hogy mindenben, amit mondunk és teszünk, a te szeretetedet közvetítsük. Ámen.

Mit tehetek azért, hogy tisztábban tükrözhessem Krisztust?
Paul Davis (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK A KISGYEREKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek