2004. december 18. szombat

Mi tehát az igazság? Különbek vagyunk? Egyáltalában nem! Hiszen előbb már kimondtuk azt az ítéletet, hogy zsidók is, görögök is mind bűnben vannak, amint meg van írva: "Nincsen igaz ember egy sem, nincsen, aki értse, nincsen, aki keresse Istent. Mind elhajlottak, valamennyien megromlottak, és nincsen, aki jót tegyen, nincs egyetlen egy sem. Nyitott sír a torkuk, nyelvükkel ámítanak, kígyóméreg az ajkukon; szájuk átokkal és keserűséggel van tele. Lábuk gyors a vérontásra, romlás és nyomorúság jár a nyomukban, és a békesség útját nem ismerik: Isten félelmével nem törődnek." Tudjuk pedig, hogy amit a törvény mond, azt a törvény alatt élőknek mondja, hogy elnémuljon minden száj, és az egész világot Isten ítélje meg. Mert a törvény cselekedeteiből nem fog megigazulni egyetlen halandó sem őelőtte. Hiszen a törvényből csak a bűn felismerése adódik. Most pedig a törvény nélkül jelent meg Isten igazsága, amelyről bizonyságot is tesznek a törvény és a próféták. Isten pedig ezt az igazságát most nyilvánvalóvá tette a Krisztusban való hit által minden hívőnek. Mert nincs különbség: mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének. Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket a Krisztus Jézus által.

Róm 3,9-24.

ÜDVÖSSÉG KÖNYVELÉS ÁLTAL?

Mert a bűn zsoldja a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban. (Róm 6,23)

A karácsony ünnepi forgatagában nagyon könnyű elvéteni ennek az időszaknak a valódi jó hírét. Egy népszerű karácsonyi dal azt mondja, hogy a Télapó az összeállított listáját kétszer is átnézi, hogy ellenőrizze, ki volt jó és ki volt rossz. Sajnos, közülünk is sokan azt hiszik, hogy Istennel való kapcsolatunk valami ehhez hasonló, lista a jókról és rosszakról. Nevezhetjük ezt könyvelés szerinti üdvösségnek is. Sokan azt hiszik, hogy mennyei jó pontokat gyűjtünk a jó tetteinkért. De Jézus üzenete nem erről szól.
Jézus üzenete az volt, hogy Isten szemében valamennyien bűnösök vagyunk. Isten nem vezet naplót az összes helytelen tettünkről. Az Újszövetség elmondja, hogy egyetlen adósságunk, bűnünk, hibánk sem lehet akadálya annak az irgalomnak, ami a mennybe visz minket életünk végén. A mennyet csupa olyan bűnös tölti majd meg, akiknek bűneik megbocsáttattak. A karácsony jó híre, hogy van Megváltónk: Jézus Krisztus, aki azt mondta: Kövess engem! Hitünkön kívül semmi nem számít. Isten feltétel nélküli szeretete a karácsony valódi ajándéka.

Imádság: : Istenünk, köszönjük az emberiség legdrágább ajándékát, Fiadat, Jézus Krisztust. Ámen.

Isten irgalmát semmilyen tettünk nem törölheti el.
Jim Baum (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK A KÖNYVELŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek