2004. december 19. vasárnap

Történt egyszer, hogy valahol imádkozott Jézus, és mikor befejezte, így szólt hozzá egyik tanítványa: "Uram, taníts minket imádkozni, mint ahogy János is tanította a tanítványait." Ő pedig ezt mondta nekik: "Amikor imádkoztok, ezt mondjátok: Atyánk, szenteltessék meg a te neved. Jöjjön el a te országod. A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg a mi bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vigy minket kísértésbe." Azután így szólt hozzájuk: "Ki az közületek, akinek van egy barátja, és elmegy hozzá éjfélkor, és ezt mondja neki: Barátom, adj nekem kölcsön három kenyeret, mert útról érkezett egy barátom, és nincs mit elébe tegyek; - és az így válaszolna belülről: Ne zaklass engem, az ajtó már be van zárva, és velem együtt gyermekeim is ágyban vannak; nem kelhetek fel, hogy adjak neked! Mondom nektek, ha nem is kelne fel, és nem is adna neki azért, mert barátja, tolakodása miatt fel fog kelni, és megadja neki, amire szüksége van." "Én is azt mondom nektek: kérjetek, és adatik, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert mindaz, aki kér, kap; aki keres, talál; és aki zörget, annak megnyittatik.

Lk 11,1-10.

HŰSÉGES IMÁDSÁG

Hozzád menekülök, Uram, ne szégyenüljek meg soha! Ments meg, szabadíts meg irgalmasan! Fordítsd felém füledet, és segíts meg! (Zsolt 71,1-2)

Időnként elbátortalanodunk, mert nem tudjuk, hogyan imádkozzunk? Úgy érezzük, Isten nem hallgat meg, mert imádságainkat nem szépen fogalmazzuk meg? Évekkel ezelőtt, amikor a templomban hallottam, hogy néhányan milyen elragadóan imádkoznak, anélkül, hogy keresgélnék a szavakat, teljesen elbátortalanodtam. Azt gondoltam: Én így nem tudok imádkozni. Szegény a szókincsem és nem tudom összerakni a szavakat! Évekig azt hittem, Isten az imámat nem hallgatja meg.
Aztán a Lk 11,2-4 került elém. "Atyánk, szenteltessék meg a te neved. Jöjjön el a te országod. A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg a mi bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek. És ne vígy minket kísértésbe." Amikor Jézus imádságát megvizsgáltam, rájöttem, milyen egyszerű, mégis mennyi erő van benne. Azt mutatja, hogy nem a nyelvi gazdagság és fordulatok számítanak, egyedül az Istenbe vetett hitünk és őszinteségünk fontos. Örülök, hogy Isten meghallgatja imáinkat, és válaszol rájuk. Imádságban még jobban megismerem az Urat, és Isten elfogad olyannak, amilyen vagyok.

Imádság: : Atyánk, taníts hitben imádkozni, egyszerűen, kevés szóval. Szeretünk téged, és bízunk benned, hogy elvezetsz a Krisztusban bővölködő életre. Ámen.

Az imádság Istennel való egyszerű beszélgetés.
Beatrice M. Vuhugwa (Eldoret, Kenya)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEM MERNEK IMÁDKOZNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek