2004. december 20. hétfő

Ha tehát van vigasztalás Krisztusban, ha van szeretetből fakadó figyelmeztetés, ha van közösség a Lélekben, ha van irgalom és könyörület, akkor tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek. Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is. Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt: mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel, hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig.

Fil 2,1-8.

AZ ALÁZAT LELKÜLETE

Alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál. (Fil 2,3)

Vágtam egy grimaszt, amikor az előttem álló nő leszidta a zöldségest és a pénztárost. Harsányan hangos szavai bizonyára mindkettőt zavarta. Csodáltam a pénztáros csendes arckifejezését, önuralmát. Már épp azon voltam, hogy ítélkezzek a nő felett, amikor eszembe jutott, hogy jómagam is milyen gyakran vagyok türelmetlen gyorséttermek dolgozóival, vagy raktáráruházakban. Nem mindig viselkedem keresztyéni módon. Ha nem is kiabálok, a negatív hozzáállásomat kivehetik arckifejezésemből, mozdulataimból és a türelmetlen sóhajaimból.
Egyszer egy lelkész arról beszélt, hogy amikor türelmetlenek vagyunk, magunkat többre tartjuk a másiknál. Ez a definíció szíven ütött. A türelem nem tartozik erősségeim közé, és való igaz, hogy néha többre tartom magam a többiektől. De Jézus példája szerint alázatban szeretnék élni. Ő szolgálni jött, és nem azért, hogy őt szolgálják. Gyengeségeinket és kísértéseinket megérti. Így mi is együttérzésre és nem türelmetlenségre hivattunk.

Imádság: : Türelmes Istenünk, formálj Krisztushoz hasonlóvá, hogy alázatos és szolgáló életet élhessünk. Ámen.

Ma mivel szolgálhatok valakinek?
Carol Bradfield (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NEKÜNK SZOLGÁLNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek