2004. december 24. péntek

A karmesternek: Dávid zsoltára.
Várva vártam az URat, és ő lehajolt hozzám, meghallotta kiáltásomat.
Kiemelt a pusztulás verméből, a sárból és iszapból. Sziklára állította lábamat, biztossá tette lépteimet.
Új éneket adott a számba, Istenünknek dicséretét. Sokan látják ezt, félik az URat, és bíznak benne.
Boldog ember az, aki az ÚRba veti bizodalmát, nem igazodik a kevélyekhez és az elvetemült hazugokhoz.
URam, Istenem! Sok csodás tervet vittél véghez értünk, nincs hozzád fogható. Szeretném hirdetni és elmondani, de több annál, amit fel tudnék sorolni.

Zsolt 40,1-6.

HITBEN VALÓ VÁRAKOZÁS

Azt pedig tudjuk, hogy akik az Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott. (Róm 8,28)

Advent a várakozás időszaka. Ismerős számomra a várakozás, életmódommá vált, mikor gyermekeim kicsik voltak. Átéltem a várakozást, mely egy apró kisgyermek örömteli megszületésében teljesedett be. Ültem hároméves gyermekem CT eredményére várva a kórházi betegágynál. Máskor aggódva lestem az ablakon keresztül az erősödő hóvihar közepette, hogy friss jogosítványával hazatérjen gyermekem. Kínlódva sírtam egész éjszaka Isten békességére várva, hogy szívemben elfogadhassam az elfogadhatatlant, ami gyermekemmel történt.
Várakoztam már sokszor, és ez soha sem könnyű. Egy sokkal mélyebb értelmezésben, a világ is várt Krisztusra. Születése és halála teljesen új értelmet ad várakozásunknak. Egy gyermek megszületése lehetőséget ad arra, hogy megoszthassuk a jó hírt a következő generációval. A betegség egy olyan sugárút, amelyen keresztül közelebb kerülhetünk Isten szeretetéhez és kegyelméhez. A félelem hitté válik, amely abban a tudatban néz keresztül az ablakon, hogy Isten mindig hűséges marad. És a kínzó éjjelek megtaníthatnak bennünket arra, hogy minden javunkra van, mert szeretjük Istent, és ő is szeret bennünket.

Imádság: : Drága Urunk, segíts a nehéz időszakokban is hittel várakoznunk, és elhinnünk, hogy te minden körülmények között velünk vagy. Ámen.

Amikor hittel várakozunk, soha sem vagyunk egyedül.
Kathy A. Rohloff (Vermont, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI GYERMEKÉT HAZAVÁRJA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek