2004. december 25. szombat

Járuljatok őhozzá, mint élő kőhöz, amelyet az emberek ugyan megvetettek, amely azonban Isten előtt "kiválasztott és drága"; ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokat ajánljatok fel, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által. Ezért áll ez az Írásban: "Íme, leteszek Sionban egy kiválasztott drága sarokkövet, és aki hisz benne, nem szégyenül meg". Néktek, a hívőknek drága kincs; a hitetleneknek pedig az a kő, amelyet megvetettek az építők, sarokkővé lett, megütközés kövévé és botránkozás sziklájává; azok beleütköznek, mert nem engedelmeskednek az igének. Ők erre is rendeltettek. Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket; akik egykor nem az ő népe voltatok, most pedig Isten népe vagytok, akik számára nem volt irgalom, most pedig irgalomra találtatok.

1Pt 2,4-10.

EGY KÜLÖNLEGES FA

Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától szállt alá. (Jak 1,17)

A karácsony mindig a szomorúság idejét jelentette öttagú családunknak. Szegények voltunk, nem volt pénzünk sem ajándékokra, sem karácsonyfára. A korábbi években édesapám részmunkaidőben gondnok volt a helyi iskolában. Minden évben ilyenkor végigkutatta a szemeteseket, hátha talál egy kidobott fát, amit a tanárok, vagy a szünidőre hazautazott diákok hagytak hátra.
Egyik évben édesapám egy különleges karácsonyfát hozott haza. Magas volt, egészen sudár, karácsonyfa talppal, megrakva csillogó díszekkel. Édesapám szorgalmasan kereste a tökéletes fát. Amit talált, az engem Isten szeretetére emlékeztetett.
Isten mindenki számára tökéletes ajándékot adott Jézus Krisztusban. Amint a fa törzsére pillantottam, számomra Jézus szilárd alakját szimbolizálta. A jó illatú örökzöld ágak pedig Isten örökéletet adó ajándékát juttatták eszembe. A csillogó díszek a betlehemi csillagról beszéltek, amely a pásztorokat a Megváltóhoz vezette. Édesapám tökéletes fáról gondoskodott a családja számára, Istenhez hasonlóan, aki tökéletes ajándékát Jézus Krisztusban adta oda nekünk.

Imádság: : Urunk, segíts, hogy soha ne tekintsük magától értetődőnek az életet és az örök életet, amivel megajándékoztál minket. Ámen.

Mit kérsz Istentől ezen a karácsonyon?
Jane D. Woods (Oklahoma, USA)

IMÁDKOZZUNK EGY ISMERŐS, SZÜKSÉGBEN LÉVŐ CSALÁDÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek