2004. december 26. vasárnap

Történt pedig azokban a napokban, hogy Augustus császár rendeletet adott ki: írják össze az egész földet. Ez az első összeírás akkor történt, amikor Szíriában Cirénius volt a helytartó. Elment tehát mindenki a maga városába, hogy összeírják. Felment József is a galileai Názáretből Júdeába, a Dávid városába, amelyet Betlehemnek neveznek, mert Dávid házából és nemzetségéből való volt, hogy összeírják jegyesével, Máriával együtt, aki áldott állapotban volt. És történt, hogy amíg ott voltak, eljött szülésének ideje, és megszülte elsőszülött fiát. Bepólyálta, és a jászolba fektette, mivel a szálláson nem volt számukra hely.

Lk 2,1-7.

BEPÓLYÁLVA

A király így felel majd nekik: "Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg." (Mt 25,40)

Önkéntes segítőnek jelentkeztem a kórházba, és megkértek, hogy üljek egy haldokló beteg mellé. Várta, hogy a családja még egyszer utoljára meglátogassa, mielőtt meghal. Amikor először megláttam, fehér lepedőkbe és takarókba bepólyázva feküdt az ágyában. Eszembe jutott az a kifejezés: "bepólyázva feküdni". Megértettem, hogy amikor a beteg mellett ülök és imádkozok vele, olyan, mintha Jézussal tenném ugyanezt.
Elgondolkodtam ezen, és rájöttem, ha bárki felé könyörületességet gyakorolok, olyan az, mintha Krisztussal tenném. Eszembe jutott, hányszor elmulasztottam a másokért való szolgálatot, mert túlságosan elfoglalt, vagy fáradt voltam ahhoz, hogy időt szenteljek rájuk. Hányszor szalasztottam el a Krisztusnak való szolgálat lehetőségét azért, mert nem vettem őt észre a rászorulókban!

Imádság: : Úr Jézus Krisztus, bocsásd meg nekünk, amikor elmegyünk melletted, mert nem veszünk észre téged a körülöttünk élő emberekben. Segíts emlékeznünk arra, hogy amikor másoknak szolgálunk, veled tesszük azt. Ámen.

Krisztusnak szolgálunk, amikor másoknak segítünk.
Roland C. Harkleroad (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK A HALDOKLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek